Slovenski adut na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Franciji bo tudi Sandi Novak, ki se bo 28.7. pomeril v maratonu, zato tudi ne bo danes potoval v deželo galskih petelinov. »26.7. potujem,« pove Sandi, ki pili še zadnje detajle svoje forme.

Z Romanom Kejžarjem 130719_novak_sandi_00

»Zadnje mesece sem trdo treniral, v zadnjih štirih tednih sem naredili po 150 kilometrov,« nadaljuje Sandi, ki mu pri treningih pomaga Roman Kejžar, za logistično plat pa je zadolžen Primož Černilec, ki je tudi povabil Romana k sodelovanju s Sandijem.

»V maratonu je težko napovedati rezultat. Veliko je odvisno od samega dne ter počutja, ne gre zanemariti niti pogojev na progi,« doda Sandi, ki je izvedel, da je teren dokaj razgiban. Na poti do cilja bodo pretekli štiri devetkilometrske kroge in dva taka po tri kilometre.

Šest jih je pretekel

Prvič sta Sandi in Roman združila moči lani v Hannovru (tu je Sandi tudi dosegel normo za nastop na svetovnem prvenstvu), potem sta opravila še dva mala maratona, Sandi je dosedaj nastopil na šestih. »Prvega sem pretekel leta 2008. Uspelo mi je zaradi moje trme, porabil sem kar štiri ure in sedem minut,« se spomni prvega.

Z Romanom sta med tekom povezana s posebno elastiko, Roman pa teče pol a lice korak za njim. Pomaga mu pri premagovanj ovir ter nagibih oz. spremembah smeri. »Govoriva kar se da malo, da ne izgubljava moči,« še doda.

Več o zgodbi Sandija Novaka pa v Gorenjskem Glasu, odkoder je tudi tej novici priložena fotografija (foto: Tina Dokl).

Print Friendly, PDF & Email