Montreal je obarvan v slovensko zlato – zato je z zmago v finalu in prvim mestom na svetovnem prvenstvu poskrbel plavalec Darko Đurić. V svoji paradni disciplini 50m delfin je opravil s konkurenco in s časom 41.42 prvi prišel v cilj. Srebro je osvojil Čeh Petraček, bronast je bil Mehičan Sanchez Martinez.

130814_duric_03

Veselje Bora Štrumblja

»Bravo Dare, bravo Jana, bravo Matej, bravo mi vsi, ki smo verjeli.Sedem let sem čakal na ta trenutek. Čestitke svetovnemu prvaku Darku Duriću. Lepo je slišati Zdravljico v čast tvojemu plavalcu,« je ob tem uspehu zapisal Boro Štrumbelj, glavni trener Darka Đurića, ki ga v Montrealu spremlja pomočnica Štrumblja Jana Čander.

Kaj je povedal svetovni prvak?

»Glede na lanski rezultat, ko sem na paraolimpijskih igrah postavil svetovni rekord in ostal brez medalje, je tale naslov svetovnega prvaka velik obliž za vse skupaj. Cel čas smo delali zelo dobro, čeprav tokratni izid ni bil blizu rekordu. Sem pa zelo vesel in hvaležen, ker imam okoli sebe tako ekipo, ki mi stoji ob strani in me bodri, tudi ko mi ne gre. Zavedam se, da lahko dosežem velike stvari. Naredili smo velik korak k uresničitvi cilja, ki smo si ga zastavili za Rio 2016. Verjamem, da nam bo ob dobrem delu uspelo!«

Čestitkam ob tem izjemnem uspehu se pridružuje tudi ZSIS-POK!

V živo iz Montreala

Tekmovanje lahko spremljate v živo na spodnjih dveh povezavah.

:: Rezultati v živo

:: Videoprenos v živo

Print Friendly, PDF & Email