Od danes do nedelje poteka v nemškem Duisburgu svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Na njem pa sodeluje tudi parakajakaš Dejan Fabčič, ki je danes opravil krstni (in tudi edini) nastop na prvenstvu. V disciplini 200m parakanu je v kvalifikacijah najprej zasedel 13. mesto s časom 54.843. V polfinalu pa je s časom 53.110 priveslal končno 11. mesto.

130828_fabcic_mozeticNekaj težav na uvodu

»Za mano je nastop na prvem svetovnem prvenstvu v kajak šprintu na mirnih vodah. Zjutraj v predtekmovanju sem imel nekaj težav z veslom in sem zasedel 6. mesto. S tem sem se uvrstil v polfinale,« je uvodoma dejal Fabčič.

»Popoldne mi je nastop bolje uspel (veslo je bilo super) in sem v cilj prišel kot 5. Ker se v finale uvrstijo samo prvi trije, to pomeni zame končno 11. mesto. Z nastopom in predvsem polfinalno vožnjo sem zelo zadovoljen, saj je to v tem trenutku moj maksimum.«

Zahvala vsem

Ob tem pa ni pozabil vseh, ki so mu stali ob strani: »Hvala vsem navijačem, – glede na odzive vas ni malo… Velika HVALA tudi Kajakaška Zveza Slovenije za vso podporo in seveda HVALA Nina Mozetič, Dejan Testen in Jernej Župančič Regent, s katerimi smo v dveh mesecih naredili ogromno delo! Samo za primerjavo, kako napreduje parakajak – lansko leto bi na SP z doseženim časom osvojil bronasto medaljo. Letos pa je bilo to dovolj za 11. mesto. Noro dobra spodbuda za naprej!«

Prvi po Galu

To je bil tudi prvi nastop na svetovnih prvenstvih v parakajaku za uspešnega športnika, ki je bil po Galu Jakiču šele drugi Slovenec, ki se je na svetovnih prvenstvih preizkusil v športu, ki bo od leta 2016 tudi del paraolimpijskih iger.

Print Friendly, PDF & Email