Jutri, 28.11., bo v Ljubljani na sedežu Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite od 9.15 do 12.45 potekal posvet o iskanju možnosti pri zaposlovanju športnikov invalidov. Ob tej priložnosti bosta pogodbo o sodelovanju podpisala direktor Adecca Slovenije Miro Smrekar in predsednik ZSIS-POK Damijan Lazar.

2711_adecco_00

Meesters in Jeralič

Zbrane bo nagovoril tudi Karl Meesters, globalni menedžer projekta za Mednarodni paraolimpijski komite programa zaposlovanja športnikov (IPC ACP) v Adeccu. Program zaposlovanja paraolimpijskih športnikov v Adeccu poteka od leta 2007.  O svojih izkušnjah pri iskanju zaposlitve pa bo predstavil športnik invalid ročni kolesar Primož Jeralič.

Zaposlitvena ideja

»Naša naloga je, da pomagamo nekdanjemu ali pa še aktivnemu športniku invalidu s pomočjo projekta zaposlitvene ideje konkretno predstaviti samega sebe. Da ga spoznajo delodajalci. Na koncu, ko uspe najti službo, smo zmagovalci vsi – športnik, ker je našel službo, delodajalec, ker je dobil izvrsten kader, ter Adecco, ki je kot največja zaposlitvena agencija pri tem sodeloval,« ob tem doda Damir Battisti, menedžer programa zaposlovanja športnikov v Adeccu Slovenija ter direktor poslovne enote Adecca v Mariboru.

Dokazovanje

»V času, ko si je težko pridobiti delo na trgu, je za nas zelo pomembno, da imamo podjetje, ki zna dobro predstaviti naše posebnosti našim bodočim delodajalcem. S tem pridobimo sogovornika, s katerim lahko zbližamo njihove zahteve in naše zmožnosti. Sami pa moramo dokazati, da smo zaupanja vredni partnerji, ki ponujamo dobre in zanesljive iskalce zaposlitve. Naši športniki pa bodo morali zadostiti pričakovanja delodajalcev. Vsi trije partnerji, Adecco, športniki in delodajalci, v projektu zaposlovanja naših športnikov bodo morali dokazati, da vlagajo veliko truda za dober končen rezultat, ki pa pomeni zaposlitev našega športnika,« pa ob tej priložnosti pove Damijan Lazar, predsednik ZSIS-POK.

Print Friendly, PDF & Email