Vlada je na svoji zadnji seji dala soglasje, po katerem bodo v carinski upravi zaposleni štirje vrhunski športniki, biatlonec Jakov Fak, Anže Berčič (kajak – kanu slalom) veslač Jernej Markovec in plavalec ter paraolimpijec Darko Đurić. Z njimi bodo sklenjene pogodbe za določen čas, za dobo enega leta z možnostjo podaljšanja. To je bila vest, ki je razveselila Darka, ki vneto trenira.

140304_duric_00

Več samostojnosti

»Da sem dobil to zaposlitev, sem zelo vesel, predvsem zaradi lažjega prebijanja skozi mesec in z redim dohodkom še večje samostojnosti. Vesel sem tudi, da šport invalidov pridobiva na veljavi in da lahko tlakujemo lažjo pot za mlajše športnike invalide,« pravi Darko.

Nadaljuje pa se tudi humanitarna akcija, s katero se zbira denar za nakup nožnih protez za aktualnega svetovnega plavalnega prvaka Darka Đurića. Nožni protezi staneta 82.500 evrov, Darko pa je že danes hvaležen vsem, ki ste mu pomagali. »Z nogami dobro kaže, trenutno je nabranega cca 15.000 evrov,« je vesel plavalni šampion.

Jasen poziv

Na tem mestu pa vnovičen poziv – pomagajmo Darku, da uresniči svoje sanje, predvsem pa, da si olajša življenje in vsak dan.

Kako pomagati Darku?

Račun: SI56 0510 0800 0024 242 
Sklic: 001989 
Prejemnik: ZSIS-POK Cesta 24. junija 23 1231 Ljubljana 
S pripisom: “Za Darkove nove noge”.

Pa en velik hvala vsem!

Print Friendly, PDF & Email