Kljub zaostrenim razmeram v Ukrajini in na Krimu v ruskem Sočiju potekajo nemoteno priprave na odprtje zimskih paraolimpijskih iger, ki bodo v tem črnomorskem letovišču na prizoriščih zadnjih zimskih olimpijskih iger.

140305_jakic_00Jutri zbrani vsi

Niso se uresničile napovedi o tekmovalnem bojkotu iger s strani zahodno evropskih držav in ZDA zaradi ruskega posredovanja na Krimu. V Soči so že pripotovali udeleženci iz 39 držav, predvidoma v četrtek pa se bodo v Sočiju zbrali še paraolimpijci iz preostalih šestih držav udeleženk paraolimpijskih iger. Edini slovenski predstavnik na paraolimpijskih igrah je slovenski paraolimpijski alpski smučar Gal Jakič, ki je že pripotoval v Soči.

Dve tekmi Gala Jakiča

V Sočiju bodo med 7. in 16. marcem potekale 11. paraolimpijske igre po vrsti. Slovesnost ob odprtju bo 7. marca na stadionu Fišt. Jakič bo nastopil v dveh disciplinah. Nastop v slalomu ga čaka 13. marca ob 13. uri, naslednja disciplina pa bo veleslalom, ta preizkušnja bo na sporedu 15. marca ob 6.30, po progi se bo spustil v monoskiju. Jakič bo nastopil na svojih že tretjih paraolimpijskih igrah.

Premiera deskarjev

Prvič se bodo na igrah predstavili deskarji, poleg tega se bodo športnice in športniki merili v alpskem smučanju, biatlonu, smučarskih tekih in biatlonu, hokeju in curlingu na invalidskih vozičkih.

Print Friendly, PDF & Email