Edini slovenski predstavnik na zimskih paraolimpijskih igrah v Sočiju Gal Jakič je neuspešno začel nastope v Rusiji. Jakič, nastopil je v konkurenci sedečih smučarjev, je namreč odstopil v prvi vožnji današnje slalomske preizkušnje. Jakiča nov nastop čaka v soboto, ko bo na sporedu še veleslalom.

Dve medalji za Avstrijo

Po prvi vožnji je najbolje kazalo Hrvatu Dinu Sokoloviću, ki je imel 1,61 sekunde prednosti pred Japoncem Takešijem Suzukijem. Na drugi prog je Hrvat in dober prijatelj našega Gala Jakiča odstopil. Olimpijski prvak je postal Japonec Suzuki, 2. je bil Avstrijec Philipp Bonadimann, tretji pa še en severni slovenski sosed Roman Rabl.

140313_jakic_gal_002

Smola v Torinu

Edini slovenski udeleženec iger je na paraolimpijskih igrah tekmovalni prvenec doživel v Vancouvru 2010, ko je bil 29. v slalomu, v veleslalomu pa je odstopil. Leta 2006 je bil sicer tudi že na igrah v Torinu, a je ostal je brez aktivnega nastopa. Ko je že bil na prizorišču, je namreč Mednarodni paraolimpijski komite (IPC) ugotovil, da nima dovolj točk za nastop, zato je dobil priložnost le kot predtekmovalec. Na igrah v Sočiju nastopa 575 športnikov iz 45 držav.

:: Videopovzetke dneva spremljajte na TV Slovenija 2

:: Videoprenos iger v živo iz Sočija

Print Friendly, PDF & Email