Slovenska golbal reprezentanca je sodelovala na mednarodnem turnirju v Benetkah, nje barve pa so branili Matej Ledinek, Borut Višnikar, Blaž Koščak, Zlatko Mihajlovič, Boštjan Vogrinčič in Dejan Pirc (C), trener Ivan Vinkler in pomočnik Klemen Bajc. Zasedli so izvrstno 2. mesto, kjer je dobra vzpodbuda za naporno in dolgo sezono.

140325_golbal_00

Debi Koščaka

»Prvič je za reprezentanco nastopil osemnajstletni Blaž Koščak. Dobil je priložnost za igro in jo zelo dobro izkoristil. S tem je samo potrdil, da je velika perspektiva slovenskega golbala,« povedo v slovenskem strokovnem štabu po vrnitvi v Slovenijo in dodajajo:

Izvrstni v prvih polčasih

»Tudi ostali člani ekipe so na tem turnirju pokazali napredek v napadalnih akcijah. Predvsem smo naredili zelo malo napadalnih napak (penalov), kar se je poznalo tudi na sami igri in rezultatu. Nekoliko smo bili šibki v obrambnih akcijah. Predvsem v drugih polčasih, ko nam je pričela popuščati zbranost. Predvsem se pozna, da ni golbalske kondicije in težkih tekem. To so pokazali tudi izidi prvih polčasov, saj smo dobili vse polčase na turnirju. Še bolj razveseljivo je, da smo pri tem prejeli zelo malo golov. Drugi polčasi so potekali ravno obratno, saj smo takrat dobili večino prejetih golov. Vseeno lahko vse igralce pohvalim za prikazane igre in borbenost. Gole za Slovenijo sta tokrat prispevala samo Ledinek in Pirc.«

Navdušili proti Švedom

Sodelovalo je osem ekip, ki so bile v predtekmovanju razdeljene v dve skupini. V prvi je poleg Slovenije igrala še Anglija, Češka in finska ekipa Napaja. V skupini B so se merli Ukrajina, Italija, finska zasedba Old Power in švedski Fifh Malmo. Slovenija se je z dvema zmagama in remijem prebila v polfinale, kjer je odpravila švedskega predstavnika. »Na tej tekmi smo odigrali najboljši prvi polčas, saj smo ga dobili kar 7:2. V nobenem trenutku ni bila naša zmaga ogrožena, saj smo celotno tekmo odigrali z malo napakami,« povedo v slovenski reprezentanci.

Rezultati Slovenije v skupini:
Slovenija – Anglija 12:6 (6 : 5)
Slovenija – Češka 13:10 (7 : 3)
Slovenija – Napaja 7:7 (3 : 2)

polfinale:
Napaja – Old Power 15:5
Slovenija – Fifh Malmo 10:6 (7 :2)

tekma za 3. mesto:

Old Power – Fifh Malmo 10:7

tekma za 1. mesto
Slovenija – Napaja 6:11 (4:3)

Končni vrstni red:
1. Napaja
2. Slovenija
3. Old Power
4. Fifh Malmo
5. Češka
6. Ukrajina
7. Italija
8. Anglija

Print Friendly, PDF & Email