Zavarovalnica Triglav je v sklopu lanskega evropskega prvenstva v košarki na sedežu poslovne stavbe v Ljubljani pripravila razstavo dresov 24 reprezentanc, ki so sodelovale na EuroBasketu 2013.

2503_dres_00

Za košarkarje na vozičkih

Po zaključku največjega športnega dogodka v zgodovini Slovenije je Zavod Vse bo v redu pripravil posebno dražbo. Zbrana sredstva v višini 5300 evrov od prodaje vseh 24 dresov so bila predana Zvezi za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskemu komiteju za košarkarje na vozičkih, ki se pripravljajo za nastop na evropskem prvenstvu.

Za EP na Češkem

Dobrodelna akcija »Z nakupom dresa prispevate v humanitarni namen« je potekala od novembra lani do konca januarja 2014. Zbirka 24 uradnih dresov reprezentanc EuroBasketa 2013, ki je bila na ogled tudi na lanski konferenci SPORTO, je bila prodana. Zbrana sredstva od prodaje dresov je Zavod Vse bo v redu, ki ga je lani za upravljanje in izvedbo družbeno odgovornih aktivnosti ustanovila Zavarovalnica Triglav, v celoti podaril v dobrodelne namene. Finančna sredstva v višini 5300 evrov je prejela Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite za košarkarje na vozičkih, ki se pripravljajo za nastop na junijskem evropskem prvenstvu na Češkem. »Veseli me, da so ljubitelji športa pokazali svojo človeško plat in prispevali za dober namen. Hvala vsem skupaj! Namen zavoda je predvsem pomagati in podpirati najšibkejše člene v družbi ter ozaveščati posameznike in družbo o pomenu družbeno odgovornega ravnanja za trajnostni razvoj. Prepričana sem, da se bodo naši športniki invalidi tudi s pomočjo teh sredstev dobro pripravili na srečanje z najboljšimi evropskimi reprezentancami, tam pa uresničili svoje želje in pričakovanja,« je dejala Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica Zavoda Vse bo v redu, ki je hkrati tudi oblika poziva k solidarnosti in apel podobnim poslovnim subjektom, da naj tako pomagajo družbi do boljše in varnejše prihodnosti.

Hvaležni za pomoč

Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja, je ob prejeti donaciji povedal: »Za nas je pomembno, da imamo v svojem okolju partnerja, ki z družbeno odgovornostjo poskrbi za šport in športnike invalide. S prodajo dresov reprezentanc z evropskega prvenstva v košarki je Zavod Vse bo v redu poskrbel, da se bo lahko ekipa na vozičkih še bolje pripravila na letošnje evropsko prvenstvo. Ob tej priložnosti se zahvaljujem zavodu in Zavarovalnici Triglav, ki s 
tem dokazuje, da se zaveda problematike invalidnosti in je invalidom vse bolj prijazno podjetje.«

2503_dres_01

Spet bi v elito

Košarka, ki je med invalidi zelo priljubljen šport, je prva igra, ki je slovenske paraplegike povezovala še pred ustanovitvijo krovne organizacije leta 1969. Slovenija je do zdaj dvakrat gostila najboljše evropske reprezentance na vozičkih – leta 1996 v Ljubljani in leta 2012 v Laškem. Cilj slovenske reprezentance, ki nastopa v diviziji B evropske košarke, je vrniti se med elitno konkurenco, kjer je že igrala v letih 1997, 1999 in 2003. Na zadnjem prvenstvu stare celine je bila Slovenija šesta. Na letošnjem prvenstvu, ki bo potekalo med 9. in 17. junijem, se bo naša izbrana vrsta v prvem delu pomerila z Izraelom, Avstrijo, Ukrajino in gostiteljico Češko.

Print Friendly, PDF & Email