Slovenska bowling reprezentanca gluhih v sestavi Milana Kralja, Sabine Hmeline in Sanje Debevec ter vodja ekipe Roberta Žlajpaha odhaja danes v dopoldanskem času na 10. Evropsko prvenstvo gluhih v bowlingu na Dunaj.

140513_bowling_00

Tri kategorije

Evropsko prvenstvo gluhih v bowlingu se bo začelo v sredo, 14.5. z uradnim treningom in otvoritvijo, v četrtek, 15.5. pa se najprej začnejo tekmovanja v posamični konkurenci za ženske. Vsi igralci bodo nastopali v vseh kategorijah (posamezno, dvojice, All Events).

Sabina in Sanja prvič

»Pričakovanja niso tako visoka, ker bo zelo močna konkurenca na EP gluhih v bowlingu. Želja je, da vsaj eden izmed treh igralcev po rednem tekmovanju All Events se uvrsti med 16 najboljših, imenovana igra Masters. Milan Kralj je že nastopal na prejšnjih prvenstvih in imel dobre rezultate. To bo njegov četrti nastop na EP gluhih v bowlingu. Za Sabino Hmelino in zelo mlado Sanjo Debevec pa bo to njun debi,« pove Žlajpah.

:: Uradna spletna stran evropskega prvenstva

Priprave na prvenstvo so potekale enkrat tedensko v bowlingu centru Arena pod budnim očesom trenerja bowlinga Nenada Bezjaka, sicer pa so tudi igralci sami indvidualno se pripravljali v svojih domačih krajih.

Brez pomoči ne bi šlo

»Radi bi se zahvalil Bowlingu centru Arena in trenerju Bezjaku za izredno sodelovanje z slovensko reprezentanco gluhih v bowlingu. Seveda ne smemo pozabiti na ZŠIS-POK, ki je omogočila finančno pomoč za ta projekt. Zahvalili bi se tudi ge. Nataši Pirc Musar preko Bowling zveze Slovenije za izposojo športne opreme in ge. Sabrini Pečelin iz Porsche Slovenija za izposojo avta, s katerim odpotujemo na prizorišče EP gluhih v bowlingu,« sklenejo v bowling reprezentanci.

EP gluhih v bowlingu, Dunaj:

– 15.5. posamezno (ženske)
– 16.5. posamezno (moški)
– 17.5. dvojice (ženske)
– 18.5. dvojice (moški)
– 19.5. trio (ženske)
– 20.5. trio (moški)
– 21.5. ekipno (moški in ženske)
– 22.5. ekipno (moški in ženske)
– 23.5. Masters
– 24.5. Masters

Print Friendly, PDF & Email