Zadnjo soboto v maju so se na igrišču Pod farovžem v Podbrezjah na tradicionalni (že četrti) nogometni tekmi pomerili ekipi FC Podbrezje in Hokejske reprezentance Slovenije. Velikemu številu gledalcev so se Žiga Jeglič, Boštjan Goličič, Robert Kristan, Rok Tičar, Robert Sabolič, Andrej Hebar, Anže Kuralt, Matic Podlipnik, Gregor Koblar in drugi hokejisti predstavili tudi kot odlični nogometaši, saj so že tretjič premagali domačine, tokrat kar s 3 : 0. Mnogi gledalci so prišli pozdravit tudi paraolimpijca in dvakratnega svetovnega prvaka Darka Đurića, za katerega so zbirali prostovoljne prispevke in sodelovali na dobrodelni dražbi dresov hokejske reprezentance, ki so mu jih podarili Žiga, Boštjan, Andrej in Robert.

140605_duric_00

Dobro vzdušje

Paraolimpijec Darko, ki je zgled, vzor in navdih mnogim mladim, namreč zbira sredstva za nove proteze, za katere bo moral odšteti skoraj 80.000 evrov. Nekaj sredstev je bilo zbranih že to popoldne, še več pa je že bilo in še bo nakazil na za ta namen odprt račun (SI56 6000 0000 0389 138). Po zaključku tekme se je druženje z reprezentanti in Darkom Đurićem nadaljevalo pod šotoroma. Za dobro razpoloženje so poskrbeli imitator Sviks, DJ Balanca, Duo Veseljak, harmonikar Piči in Skupina Šilčki.

Sledi še dražba

Prodana sta bila dva dresa in ena majica za 560 EUR, zbranih je bilo tudi 260 EUR prostovoljnih prispevkov. Darku je bila vsa gotovina (820 EUR) že predana. Poleg gotovinskega prometa, pa smo organizirali izvedbo mnogih donatorskih pogodb med Darkovim društvom Sonce in temi donatorji. Tega zneska pa vam zardi ščitenja interesov donatorjev ne morem sporočiti (le z dovoljenjem donatorja). Dva dresa (Goličič in Jeglič), ena majica in ena kapa (z izhodiščnimi cenami 200 EUR , 50 EUR, 20 EUR) pa do 31. 7. 2014  (oz. do prodaje) še ostajajo ne e-dobrodelni dražbi.

140605_duric_01

Kako pomagati?


V veliko oporo pa je Darku še naprej njegova srčna izbranka Iris, ki jo je spoznal lani. »Ves čas me vzpodbuja na vsakem koraku in mi daje vedeti, da je tu z mano,« še doda Darko. Darku lahko pomagate, če nakažete po svojih močeh na račun Društva sonce, Podbrezje 150, 4202 Naklo. Račun sliši na ime: SI56600000000389138, koda namena: CHAR.

Print Friendly, PDF & Email