Slovenija je na SP na Poljskem zabeležila prvo zmago. Varovanke selektorja Simona Božiča so s 3:0 odpravili Britanke. Jutri se bo Slovenija pomerila s Poljsko, tekma se prične ob 11.30.

140616_odbojka_01

SP sedeča odbojka, tekme Slovenije:

15.6.
Slovenija – Rusija 0:3
Želja po zmagi je bila ogromna, a žal se je na prvi tekmi svetovnega prvenstva v odbojki sede na Poljskem izkazalo, da je Rusija lansko leto upravičeno osvojila naslov evropskih prvakinj. Kljub res dobri borbi na igrišču so Slovenke tekmo izgubile z rezultatom 3:0 v setih. Predvsem v tretjem setu so dekleta prikazala odlično igro in veliko požrtvovalnost ter ta set izgubila z nesrečnim rezultatom 23:25. Glede na odlično igro in glede na to, da je bila to prva tekma, so vse poti še odprte.

16.6.
Slovenija – Velika Britanija 3:0
Reprezentanca Slovenije je na svetovnem prvenstvu na Poljskem dosegla prvo zmago. Tekma med Veliko Britanijo in Slovenijo se je končala z rezultatom 3:0 v prid Slovenije. Dekleta so z odločno in srčno igro pokazala, da so boljše nasprotnice in v nobenem trenutku niso dovolila Britankam, da bi jih ogrozile. Tako so Britanke v celi tekmi dosegle zgolj 28 točk. Prve točke v dresu reprezentance je dosegla tudi nova članica ekipe Jana Ferjan in dobro izkoristila dano priložnost.

17.6.
Slovenija – Poljska (11.30)

18.6.

Slovenija – ZDA (9.15)

19.6.
Slovenija – Finska (11.30)

:: Tekmovanje lahko spremljate v živo

:: Uradna Facebook stran slovenske odbojkarske reprezentance

Print Friendly, PDF & Email