V nedeljo se je končalo svetovno prvenstvo odbojke sede na Poljskem. Slovenija je končala na končnem 7. mestu. Svetovne prvakinje so postale Kitajke, ki so s 3:2 odpravile ZDA. Bron je pripadel Rusiji. V moški konkurenci so bili najboljši igralci BiH, srebro je osvojila Brazilija, bron pa Iran.

140623_slovenija_odbojka_00


Pozitiven izkupiček

»Osvojili smo sedmo mesto in to je bolje od načrtovanega. Končali smo s pozitivnim rezultatom: 4 zmage, 3 porazi. Ali smo zadovoljni? Glede na pogoje, ki smo jih letos imeli, vsekakor. Pomanjkanje denarja je pustilo globoke sledi. Za kaj več bo potrebno več delati, zagotoviti sredstva in seveda vključiti mlade. Velike države delajo zelo dobro in prepad med nami in njimi je vse večji,« povedo ob koncu tekmovanja v našem taboru.

Slovenija je nastopila v zasedbi Marina Cencelj, Lena Gabršček, Mira Jakin, kapetanka Saša Kotnik, Suzana Ocepek, Regina Terbuc Roudi, Jasmina Zbil, Jana Ferjan.

Slovenija na SP na Poljskem:

tekma za 7. mesto:

Slovenija – Finska 3:0

tekma za 5. do 8. mesto:
Slovenija – Ukrajina 0:3

predtekmovanje:
Slovenija – Poljska 3:0
Slovenija – Velika Britanija 3:0
Slovenija – Finska 3:0
Slovenija – Rusija 0:3
Slovenija – ZDA 0:3

V sedmih mestih po Sloveniji

Kljub temu pa s smelimi načrti odločno vstopajo v drugi del sezone. Odbojko sede se bo od jeseni lahko igralo v Braslovčah, Ljubljani, Novi Gorici, Ravnah na Koroškem, Slovenj Gradcu, Krškem in Mariboru.

Del panožne odbojkarske zveze

»Verjamemo, da lahko z vključitvijo v Odbojkarsko zvezo Slovenije pridobimo še kakšen klub oziroma kraj, ki se bo začel ukvarjati z našim športom. To je šport za invalide in neinvalide! Če se želite preizkusiti ali pa poznate koga – pišite nam na odbojkasede@gmail.com. Opogumite mlade invalide (fante in punce), da nam vsaj pišejo…Hvala dekletom, ki so vložile veliko časa in tudi svojih sredstev v ta projekt. Novi projekti prihajajo,« skleneta selektor Simon Božič in njegov pomočnik Branko Mihorko.

Print Friendly, PDF & Email