Prvi dan evropskega prvenstva gluhih v kegljanju sta obeležili ekipni tekmi v moški in ženski konkurenci. V moški konkurenci je z 2206 podrtimi keglji zmagala ekipa Nemčije v zasedbi Mario Weber, Sebastian Keller, Josef Rothmeier in Dirk Uhlig, ki je podrl tudi največ kegljev posamično, in sicer 579.

140624_reprezentanca_00

Peperko vzpodbudno

Srebrno medaljo ekipno so osvojili Avstrijci, druga ekipa, z 2169 podrtimi keglji. Tretji so bili Hrvati 2122 keglji. Slovenski kegljači v zasedbi Aleš Peperko, Esad Hadžiagić, Tomaž Klemen in Milan Mertik pa so z 2062 keglji zasedli zadnje, 7. mesto v ekipnem tekmovanju. Kljub temu je razlog za zadovoljstvo, saj je vodja ekipe Peperko s posamičnim rezultatom 555 kegljev dosegel 5. najboljši rezultat.

Slovenke 5.

V ženski konkurenci so bile nepremagljive kegljačice iz Nemčije. Ekipa v zasedbi Eva Bethke, Sandra Keller in Sivia Weber je zasedla prvo mesto z 1522 podrtimi keglji, druga ekipa Nemčije se je uvrstila na drugo mesto s 1515 keglji, tretja pa je bila hrvaška ženska ekipa s 1470 podrtimi keglji. Najboljši posamezni rezultat je prav tako dosegla Hrvatica Katica Zagorec – 534 podrtih kegljev. Slovenska ekipa v zasedbi Sabina Hmelina, Deja Peperko in Irena Turk je s 1263 podrtimi keglji zasedla zadnje, 5. mesto. K slabemu rezultatu so botrovale poškodbe in tudi neizkušenost igralk na mednarodnih tekmovanjih.

Nov prenos že jutri

Jutri bo na sporedu tekmovanje dvojic v moški in ženski konkurenci. Polfinale ob 14. uri bo neposredno prenašala Spletna TV www.gluhi.si Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Print Friendly, PDF & Email