Mesto ob Savinji gosti prvo Evropsko prvenstvo gluhih v kegljanju, ki se ga udeležujejo reprezentance štirih držav Nemčije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Slavnostne otvoritve prvenstva, ki jo je v živo prenašala Spletna TV, so se udeležili predstavniki vseh treh organizatorjev Robert Žlajpah, predsednik Športne zveze gluhih Slovenije, Primož Jeralič, Zveza za šport invalidov – Paraolimpijski komite, in Milan Kurelič, predsednik Kegljaške zveze Slovenije.

140624_gostje_00

Pozdrav podžupana

Prireditev, ki jo je povezovala dolgoletna igralka in trenerka slepih kegljačev Silva Razlag, se je začela s prihodom vseh ekip, slovensko himno in nagovori organizatorjev, ki so poudarili dobro organizacijo prvenstva in igralcem zaželeli čim več podrtih kegljev. Podžupan Stane Rozman je izpostavil dobro kegljaško tradicijo mesta Celje. Podpredsednik Evropske športne zveze gluhih (EDSO) Vasyl Sandugei pa ni skrival navdušenja nad izborom Slovenije za organizatorja prvega evropskega prvenstva gluhih v kegljanju.

Fair play prisega

Aleš Peperko, vodja slovenske ekipe, je v imenu vseh kegljačev izrekel zaprisego o spoštovanju pravil in »fair playu«, glavni sodnik Milorad Markovič in sodnica Gordana Grudič pa sta zaprisegla v imenu sodnikov.

140624_reprezentanca_00

Danes v torek, 24. junija, bo prvi tekmovalni dan. Pomerile se bodo ženske in moške ekipe. Tekmovanje se prične ob 9. uri, z javljanjem v živo predvidoma ob 16. uri.

:: V živo iz Celja

Print Friendly, PDF & Email