Danes, 28. junija, poteka zadnji tekmovalni dan Evropskega prvenstva gluhih v kegljanju, in sicer se bodo kegljači in kegljačice pomerile v kategoriji dvojic. Slovenijo predstavljala dva moška para: Robert in Milan Marolt ter Tomaž Klemen in Aleš Peperko. Ženske dvojice nimamo. Tekmovanje lahko spremljate na spletni strani www.gluhi.si.

140628_kegljanje_00

Turkova 16.

Višek prvenstva pa je bila včerajšnja tekma posameznikov v moški in ženski konkurenci. Pri ženskah – posamezno je zmagala Nemka Diane Graupeter. Podrla je 547 kegljev, 6 več kot Marija Radić (Hrvaška) in Silvia Weber (Nemčija), ki sta obe podrli po 536 kegljev. S 427 podrtimi keglji se je edina slovenska predstavnica Irena Turk uvrstila na 16. mesto. V kombinaciji je zmagala Radićeva (1058 podrtih kegljev) pred Nemko Diane Graupeter (1052 kegljev) in tretjeuvrščeno Hrvatico Mateo Šipić.

Peperko 5.

Pri moških je bila za zmago huda konkurenca, razlika med prvim in tretje uvrščenim je bila le 7 kegljev. Tako je največ kegljev, 575 podrl Frank Schäfer iz Nemčije in osvojil zlato medaljo. Tesno mu je sledil Avstrijec Stefan Kermautz (572 kegljev), bronasto medaljo pa si je prikegljal Hrvat Željko Milićević, sicer zmagovalec v kombinaciji (1131 kegljev). Njegov sorojak Stipo Grlić je v kombinaciji podrl 1122 kegljev in osvojil drugo mesto. Nemec Schäfer si je poleg zlata posamezno okoli vratu nadel še bron v kombinaciji.

Aleš Peperko je v kombinaciji zasedel odlično, peto mesto s 1108 podrtimi keglji, posamično pa je bil osmi s 553 podrtimi keglji.

Print Friendly, PDF & Email