V nedeljo bo na pot odšla slovenska reprezentanca, ki bo 8. in 9. avgusta tekmovala na svetovnem prvenstvu rib s plovcem. Tekmovanje gosti italijanska prestolnica Rim na reki Tiberi. Reprezentanco sestavljajo tekmovalci Rudi Centrih, Franc Štefanič, Željko Željko, Branko Zelič in Tomaž Vanič, vodstvo Petar Dimitrovski, trenerja Benjamin in Jan Jurman ter vodja ekipe Jure Hochkraut.

140802_ribolov_00

Nastopa se ekipno in posamično.

Med 5 na svetu

»Ekipno bi se radi uvrstili med pet najboljših na svetu, posamezno pa imamo cilj enega med deset na svetu in nato še tri do dvajsetega mesta,« povedo naši ribiči pred odhodom. Največji konkurenti so Čehi (trenutni svetovni prvaki, Slovenija je bila lani 2. na SPV BiH), Italjani kot domačini (najbolj poznajo tekmovalno traso), Hrvati, Bosanci in Francozi.

Profesionalno vadili

»Fantje so se pripravljali po svojih zmožnostih, saj smo odpovedali skupne priprave zaradi pomanjkanja denarja. Lahko pohvalim vse tekmovalce, saj so izredno profesionalno pristopi k izvedbi treningov,« še doda Jure Hochkraut, vodja ekipe, ki bo na sami trasi v Rimu opravila štiri treninge.

Print Friendly, PDF & Email