Slovenska reprezentanca v ribolovu s plovcem je na svetovnem prvenstvu v Rimu zasedla končno 7. mesto. Svetovni prvaki so postal Madžari. Slovenija je nastopila v postavi Rudi CentrihFranc ŠtefaničBranko Zelič in Tomaž Vanič, vodstvo Petar Dimitrovski, trenerja Benjamin in Jan Jurman ter vodja ekipe Jure Hochkraut.

140811_ribici_00

Dober uvod

»Po prvem tekmovalnem dnevu se nam je nasmihala celo zmaga v posameznem delu tekmovanja, saj je reprezentant Tomaž Vanič prepričljivo zmagal v svojem sektorju in je po prvem delu zasedal skupno drugo mesto,« začne Hochkraut in dodaja:

Brez sreče pri žrebu

»Drugi fantje pa niso imeli sreče pri žrebu, saj so dobili slaba tekmovalna mesta. Drugi dan smo mislili po žrebu, da se nam je končno nasmehnila sreča, saj je tekmovalec Tomaž Vanič dobil na žrebu isto tekmovalno mesto, vendar pa se je spremenil tok reke, kot se je dogajalo že ves teden na treningih in je na koncu osvojil 9. mesto. To je bilo dovolj za končno 16. pozicijo.«

Rudi Centrih je bil v posamični konkurenci 23.

Sporna lokacija

Ob tem v naši ekipi še dodajo, da so države udeleženke na SP podvomile v primernost trase za ribolov, saj so bili pogoji nemogoči in je bil ribolov pretežak za veliko večino udeležencev.

Print Friendly, PDF & Email