V Brnu na Češkem je minulo soboto potekal že 7. tradicionalni, mednarodni članski turnir gluhih in naglušnih v tenisu, t.i.  VII.  Brnensky Pohar 2014. Pokrovitelj tega velikega tekmovanja je mesto Brno.

140811_kegl_00

Suvereni Kegl

Na turnirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino Kegl (ŽTK  Maribor), ki je vnovič pokazal odlične predstave. V petih dvobojih je oddal le eno igro. Turnir se je odvijal po sistemu »round robin« s turnirskim delom. Tekmovalci so bili razvrščeni v skupine. Iz vsake skupine sta se prvouvrščena tekmovalca uvrstila v osmino finala. Marino je suvereno premagal oba nasprotnika v skupini, Čeha Aleša Matuškoviča (6:1) in Tomaša Pazdero (6:0). V četrtfinalu je ugnal Slovaka Jozefa Pavloviča (6:0), v polfinalu pa še Dušana Kollarja (Slovaška) (6:0). V finalu se je pomeril s Čehom Martinom Pavlikom, obračun se je končal s 6:0 in 6:0.

Praznik športa gluhih

»To je bil pravi praznik tenisa gluhih, saj se je poleg velikega števila tekmovalcev zbralo tudi veliko ljubiteljev tenisa. Mesto Brno in Sportovni klub neslyšicich Brno (SKN BRNO), sta poskrbela, da je bil tudi letos pravi praznik tenisa gluhih,« še pove Marinov oče Darko.

Marino je slavil četrtič zapored, poleg zmagovalnega pokala  in kar nekaj daril, je osvojil tudi prehodni pokal mesta Brno in osvojil laskavi naslov Brnensky vitez 2014.

Print Friendly, PDF & Email