Slovenija je včeraj na evropskih igrah specialne olimpijade osvojila kar 12 medalj – pet zlatih, štiri srebrne in tri bronaste. Zlati so postali Žan Tušek v kronometru na 2 km, Eva Zavodnik na 200 metrov prosto, Žana Justin na 25 metrov prsno, Nina Kukovec v teku na 100 metrov in Katarina Bulič v balinanju.

140919_olimpiada_01

Srebro in bron

Srebro so osvojili Gašper Šilc na 200 metrov prosto, Gašper Bohinc v teku na 400 metrov, Mojca Šmon v balinanju in Nik Jerkovič med namiznotenisači. Bron pa so prispevali še Simon Klep v teku na 400 metrov, Branka Sok v teku na 200 metrov in Franc Pongrac v balinanju.

Tik pod stopničkami so ostali Matej Fabčič v teku na 400 metrov in Matej Kopič v namiznem tenisu. Kolesarja Katja Černe in Zoran Valenčič sta bila peta. Slovenija je doslej osvojila že 21 medalj, vsak lesk po sedemkrat, s čimer je že presegla uspehe zadnjih evropskih iger v Varšavi, kjer so slovenski tekmovalci osvojili 14 medalj.

V nedeljo pred Tivolijem

Danes je zadnji tekmovalni dan. Kolesarji Katja Černe, Zoran Valenčič in Žan Tušek bodo tekmovali še v kronometru na 500 metrov, namiznotenisačici Sergeja Ostrš in Aleksandra Kovači čakajo še finalni boji, atleti in plavalci pa bodo tekmovali v štafetah 4×100 metrov oziroma 4×25 metrov prosto. V soboto bo v Antwerpnu še sklepna slovesnost, ekipa pa se vrne domov v nedeljo okoli 14. ure. Kratek sprejem bo v ljubljanskem Tivoliju.

Print Friendly, PDF & Email