Danes je na pot v Beograd odšla kolesarska reprezentanca v postavi Marko Sever (H4), Marko Doberšek (H4), David Razboršek (H4), Primož Jeralič (H5), Žiga Breznik (H3), David Kuster (C4) in Miha Cerar (C4). Trener ekipe je Aleksej Dolinšek.

140919_kolesarji_00

Najprej cestna, potem kronometer

Jutri, 20. septembra, bo v Beogradu na sporedu cestna dirka, naslednji dan je kronometer. Cestna dirka bo kratka in jedrnata, dolga pa 35 km, kronometer meri 12 kilometrov. Teren je raven in vozi se v krogih, en krog je dolg šest kilometrov. To je uradna UCI tekma, točke, ki bi jih dobili, bodo upoštevane za čim višjo uvrstitev na UCI lestvici. Seveda pa pomeni večje število točk tudi večja možnost, da pridobitev kvote in mesta za RIO 2016, ko bodo paraolimpijske igre.

Po točke in osebni rekord

Pričakovanja so glede na udeležbo tekme v maju in dobro pripravljenost kolesarjev kar visoka. Naši kolesarji želijo doseči čim boljše rezultate oziroma izboljšati osebne rekorde v vožnji na čas in se uvrstiti čim višje na cestni dirki, pravijo v našem taboru pred odhodom. Vsekakor pa želijo prezentirati Slovenijo kot pravi športniki invalidi, ki jim šport pomeni več kot le zapravljanje prostega časa, še dodajo.

Primož Jeralič, slovenski reprezentant: »Forma je pri fantih in meni osebno približno ista oziroma boljša kot v maju, kljub temu, da je bil vmes mesec dopustov. V okviru rehabilitacije smo opravili tudi priprave ročnih kolesarjev, ki so vsem nam veliko pomagale k dvigu forme. Fantje si z lastnimi sredstvi kupili nova kolesa in mislim, da smo v zadnjih mesecih sami veliko naredili pri dvigu kvalitete in konkurenčnosti parakolesarstva v Sloveniji. Tukaj bi se radi vsi zahvalili našim podpornikom Zvezi za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskemu komiteju, Zvezi paraplegikov Slovenije, KK Tušmobilu in vsem ostalim sponzorjem.«

Print Friendly, PDF & Email