Danes se z zaključno slovesnostjo končujejo evropske igre specialne olimpijade v Antwerpnu. V preteklem tednu tekmovanj najboljših Stare celine so slovenske predstavnice in predstavniki v petih športih osvojili kar 28 medalj (9 zlatih, 10 srebrnih, 9 bronastih). Najuspešnejši so bili atleti z desetimi osvojenimi medaljami, najboljša posameznica pa z dvema zlatima medaljama in bronom v štafeti Eva Zavodnik.

140920_specialna_00

Včeraj so bila na sporedu še zadnja tekmovanja. Plavalci Eva Zavodnik, Žana Justin, Tine Müller in Gašper Šilc so priplavali do brona v štafeti 4×25 metrov prosto. Z medaljo enakega leska so se okitili tudi atleti Tina Rous, Branka Sok, Matej Fabčič in Gašper Bohinc v štafeti 4×100 metrov. Zlato sta osvojila še namiznotenisačica Sergeja Ostrš in kolesar Zoran Valenčič (na 500 metrov), srebro pa Žan Tušek na kronometru na 500 metrov ter namiznotenisačica Aleksandra Kovačič.

Slovenska reprezentanca se v Slovenijo vračajo jutri, v nedeljo, ob 12. uri, ko bo sprejem zanje na avtobusnem platoju pod dvorano Tivoli v Ljubljani. Vabljeni!

Print Friendly, PDF & Email