»Ne najdem pravih besed, s katerimi bi lahko izrazil hvaležnost vsem članom društva za ves trud in čas, ki so ga danes vložili v to predstavitev. Bilo je zelo poučno za naše članice in člane. Vsem velik poklon in res velika hvala. Sam sem se preizkusil v vseh štirih predstavljenih športih. Ni bilo lahko, čeprav sem kljub vsemu imel veliko prednosti, saj sem bil le »namišljen invalid« z veliko večjo sposobnostjo gibanja. Ko sem spremljal to predanost tako športnikov invalidov kot številnih prostovoljcev, zadovoljstvo udeležencev 1. seje kabineta, sem bil še toliko bolj zadovoljen s svojo odločitvijo, da k sodelovanju povabim prav Društvo za šport invalidov Most Ptuj in prepričan sem, da to ni bil naš zadnji skupni projekt«.

{gallery}slike/140922_DSI_Most{/gallery}

S temi besedami se je v soboto, 20. septembra 2014 številnim športnikom invalidom in prostovoljcem, članom Društva za šport invalidov Most Ptuj zahvalil novi guverner Zveze Lions klubov Slovenije Jurij Šarman, ki mu je bil ta naziv podeljen pred časom v Torontu. Za 1. sejo kabineta se je odločil v njegovem rodnem Ptuju in jo želel obogatiti z neko dodano vrednostjo. To je gotovo dobil v izredni predstavitvi štirih športov za invalide, v katerih se je preizkusila tudi večina od udeležencev seje kabineta.

 

S posebnim navdušenjem so spremljali košarkarje na vozičkih, ki jih je v goste povabilo DŠI Most in ki so pod vodstvom Borisa Klepa prikazali prave vragolije in lepote tega športa. Navdušili so jih šahisti iz ZUDV dr. Marjana Borštnarja Dornava, pa tudi preizkušnja v šahiranju na slepo je bila nekaj posebnega. Kot stalnica predstavitev ptujskega društva je dogajanje popestril najboljši slovenski strelec med invalidi Franc Pinter Ančo, namizni tenis na vozičkih pa je prikazal 13-letni član NT kluba Ptuj Marsel Šegula, ki je eden najboljših slovenskih mladincev za neinvalide.

»To je bilo za naše društvo veliko priznanje, saj smo se zavedali zaupanja, ki nam ga je izkazal novi guverner. Za predstavitve na prostem je potrebnih veliko več logističnih opravil kot v primeru, ko to opravimo v šolskih telovadnicah ali drugih zaprtih športnih prostorih. Potrebno je bilo pripeljati mizo za namizni tenis, koš za košarko na vozičkih ter nekaj miz in stolov za igranje šaha, pa projektor in platno za streljanje. Tu bi se zahvalila vsem, ki so kakor koli prispevali, da smo predstavitev izpeljali v zadovoljstvo vseh, tako športnikov invalidov kot udeležencev kabineta. Večina od njih se je v posameznih športih tudi preizkusila. Svoje so ponovno opravili naši zvesti člani, prostovoljci, med njimi varovanci ZUDV dr. Marjana Borštnarja iz Dornave, kateri je za njih zagotovil tudi prevoz.. Od ostalih je potrebno izpostaviti še Zavod za šport Ptuj, Javne službe Ptuj, Dom upokojencev Ptuj, Namiznoteniški klub Ptuj, Restavracijo de Poncho Ptuj ter hotel Primus Ptuj« je z zadovoljstvom zaključila  predsednica DŠI Most Andreja Razlag.

Print Friendly, PDF & Email