Po 20. letih od zadnje obnove je strelišče na Dolenjski cesti doživelo temeljito prenovo. Včerajšnji dan je bil zato za vse ljubitelje športne panoge strelstva zelo pomemben dan, saj so s pridobitvijo prenovljenih strelskih mest in ostale spremljevalne infrastrukture strelci veliko pridobili. S tako prenovljenim streliščem bodo Slovenski stralci lahko sledili svoji konkurenci.
Ob otvoritvi so vse prisotne pozdravili v uvoni besedi direktorica Javnega zadova Šport Ljubljana ga. Tatjana Polajnar, eden najboljših stralcev v Sloveniji g. Rajmon Debevec, predsednik Stralske zveze Slovenije g. Janez Slapar in Župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran Janković. Vsi vabljeni so lahko po otvoritvi preizkusili svoje stralske sposobnosti nako na zunanjem poligonu strališča kot tudi na elektronskih tarčah. Ob koncu pa so se med sabo pomerili zaposleni v Javnem zavodu Šport Ljubljana.
S strani ZŠIS-POK je bil na otvoritvi prisoten strokovni sodelavec Primož Jeralič, ki vsakoleto sodeluje z vodstvom strališča zaradi organizacije državnega prvenstva v straljanju, ravno tako na prenovljenem strališču velik del priprav opravijo stralci reprezentance športnikov invalidov pod taktirko Polone Sladič.

Print Friendly, PDF & Email