V tej sezoni se precej pričakuje tudi od Anje Drev, ki ostaja do 16.11. na treningu v avstrijskem Hintertuxu. Vadi pod taktirko hrvaškega trenerja Rajka Šamšala, ki dela po navodilih trenerja Draga Dreva. Šamšal bo poleg Dreva, ki bo na olimpijskih igrah gluhih njen glavni trener, serviser in pomočnik trenerja.

141110_drev_anja_00

Pedagoška pogodba

Sicer se Anja pripravlja po načrtih, je motivirana in dela dobro tako na snegu, kot tudi na področju fizične priprave. Trenutno je dijakinja tretjega letnika gimnazije v Velenju, kjer ima to leto pedagoško pogodbo, ki ji omogoča, da trenira več in bo tako letnik opravila v dveh letih.

Dres in smuči

Velik del opreme Anja že ima: za olimpijske igre pa bo potrebovala po vsej verjetnosti vsaj en nov dres. Ker je trener ocenil, da smučke, ki jih je imela že prejšnjo sezono, niso več primerne, so poiskali testne smučke, s katerimi je bila dva dni na Mölltalu. Veleslalom, ki ji je na Elanovih smučkah delal precejšnje preglavice (trša smučka – vozijo jo večinoma fantje), ji je na smučkah Atomic po prvih dveh dneh lepše stekel. »Naj omenim, da je imela prejšnjo sezono precejšnje težave z veleslalomom tudi zaradi menjave radia,« še doda mama Sonja.

Po Hintertuxu znan plan

Prve FIS tekme se v Sloveniji pričnejo decembra v Kranjski Gori in v Mariboru, v tujini že prej. Katerih tekem v tujini med slišečimi se bo udeležila, se dogovorijo po njeni vrnitvi iz Hintertuxa.

Misli v Rusiji

»Vsi cilji so usmerjeni na olimpijske igre gluhih, ki bodo od 27. 3 do 4.4. v Rusiji. Anja si skupaj z ekipo želi, da pokaže, kaj zmore: torej da vse vožnje odpelje tako, kot zna. Verjamemo, da je sposobna na svojih prvih olimpijskih igrah z malo sreče pridobiti kakšno medaljo. Na to lahko vpliva veliko dejavnikov, vendar verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo,« še dodajo Drevovi.

Print Friendly, PDF & Email