Strelci so konec septembra začeli s treningi za sezono 2015, ki bo predolimpijska sezona in zato zelo pomembna. »Dve kvoti (Veselka Pevec, Gorazd Tiršek – kvota je sicer vedno na državo, ne na strelca) za nastop v Riu 2016 smo že osvojili, želimo vsaj še dve (Pinter, Pavlin). Kvote bo v letu 2015 možno osvojiti le še na treh svetovnih pokalih: julija v Franciji (Volmerange), septembra v Avstraliji (Sydney) in novembra v ZDA (Fort Benning), kjer bosta na voljo dve kvoti v vsaki disciplini (osvoji jo  najvišje uvrščeni strelec, ki kvote še ni osvojil),« pove glavna trenerka Polona Sladič.

141112_strelci_00

Testirali opremo

V tem obdobju je ekipa v fazi menjave opreme, kjer je to potrebno (puške, strelski jopiči) in prilagajanja na to opremo. »Stestirali smo municijo in napravili vse potrebne spremembe v položajih in nastavitvah pri posameznikih. Drugače gre za obdobje pridobivanja specialne in splošne kondicije. Žal je zunaj procesa treningov Damjan Pavlin, ki si je konec julija zlomil nogo in bil operiran. Proces rehabilitacije je pri njemu zelo zapleten, tako, da bo šele konec novembra lahko začel z delnim obremenjevanjem zlomljene noge. Upamo, da bo rehabilitacija uspešna in čim prej zaključena, da se bo lahko vrnil v proces treningov.«

Vikend priprave

Od septembra dalje se ponovno dobivajo enkrat mesečno na t.i. »vikend pripravah«, kjer delajo predvsem na tehniki. »Nastop na prvih tekmah se načrtuje šele aprila, saj zaradi omejenih finančnih sredstev ni možno nastopiti na vseh svetovnih pokalih, ki so na voljo, kar seveda otežuje kvalitetne priprave,« sklene Sladičeva.

Print Friendly, PDF & Email