Minuli petek in soboto se je v Kranju odvijal 10. mednarodni kegljaški turnir za slepe in slabovidne in 4. memorial Borisa Žukeviča v kat. B2. Tekmovanje je bilo na kegljišču KK Triglav, ob udeležbi 81 kegljačic in kegljačev iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije ter iz osem medobčinskih društev Slovenije. Domačini MDSS Kranj so vzorno izpeljali tekmovanje. Ob pomoči sodnikov Kegljaške zveze in KK Triglav.

foto_00

Zmagovalci po kategorijah so bili pri moških: v kat. B1 Zagrebčan Đunđek pred Ljubljančanom Osolnikom, v kat  B2 Koprčan Furlan pred Žagarjem iz Ljubljane, v B3 Vučenović iz Reke pred Kranjčanom Marjanom Žalarjem, v B4 Dizdarević iz Sarajeva, pred Celjanom Lahom in Kranjčanom F. Pirc. V ženski konkurenci pa so bile sledeče zmagovalke; v kat. B1 Deša iz Zagreba, Vogričeva iz Nove Gorice je bila tretja, v kat. B2 je zmagala A. Pirc iz Kranja, v kat. B3 Markešić iz Zagreba pred Celjanko Fras, v kat. B4 pa Orban iz Murske Sobote.

Tekmovanje je štelo tudi kot druga izbirna tekma od osmih, za izbor reprezentance Slovenije, katera bo nastopila na 16. EP na Slovaškem maja 2015.

:: Fotogalerija iz Kranja

:: Uradni rezultati iz Kranja

Print Friendly, PDF & Email