Za Alenom Kobilico je izjemno leto, takisto ali še boljše pa si želi tudi v 2015. Priprave so pod streho, zadnji del je opravljal tudi na Debelem rtiču, kamor je z Grego Nahtigalom in Miho Juričičem (zadnjič se je pridružil tudi Jaroslav Kovačič) odhajal na vikend treninge. Od včeraj pa je Alenova ekipa na poti na prvo tekmo svetovne serije, v East Londonu v Južnoafriški republiki se bodo najboljši triatlonci pomerili 1. marca.

2402_kobilica_00 Po medaljo

»Plavam dobro, prav tako je s kolesom. Le pri teku imam nekaj več težav, saj imam malce natrgano mečno mišico na levi nogi,«
nam pove Kobilica pred odhodom na jug Afrike. »Vedno grem po medaljo. Le to me zanima. Kako pa bo, pa bodo pokazale ure. Treba bo priti do cilja. A kot vedno povem – tekmujem sam s sabo. Zadovoljen bom, če bom na koncu vedel, da sem opravil vse segmente tekme zadovoljujoče,« Kobilica vnovič pojasni smisel nastopov.

Pravi, da čuti, da je boljše pripravljen kot lani ob tem časi. Je pa res, da je imel tudi lani na uvodu v sezono nekaj zdravstvenih težav. Veseli pa ga, ker bo letos lažje in predvsem hitreje premagoval kilometre na kolesu. »Sedaj imam novo kolo, ki je končno konkurenčno vsem najboljšim. 6000 evrov je stal, sem ga moral kar sam financirati,« prizna Alen.

Brez odgovora o Riu 2016

Poleg tekem za svetovno serijo ga julija časa evropsko prvenstvo v Ženevi, septembra še svetovno v Chicagu. Upa in želi si, da bo s svojo konkurenco od 1.7. 2015 naprej zbiral točke za paraolimpijske igre. Čeprav še ni povsem jasno, ali bodo triatlonci V Riu 2016 nastopili.

»Mednarodna triatlonska zveza je obljubila odgovor do januarja, pa ga še vedno ni. Niti ne vemo, kako se bo izteklo,«
nadaljuje Alen, ki komaj čaka, da se v nedeljo loti 750 metrov plavanja, 20 kilometrov kolesarjenja in petih kilometrov teka. Ta predel države je poznan po belih morskih psih, plavalci pa bodo premagovali valove 400 metrov proč od obale.

Šteje občutek

»Zadnjič sem tekmoval septembra, pogrešam tekme! Pa saj ne da bi užival, ko premagujem te kilometre. Kdor pravi, da uživa, ne misli resno. Uživaš lahko na soncu, ne pa na tako težki preizkušnji. Vse pa odtehta občutek po tekmi, ko se zaveš, da si naredil nekaj izjemnega, da si šel prek sebe.«

Slovenska ekipa bo prispela na cilj v danes, temu bo sledil takoj trening ter začetek spoznavanja s terenom.

Print Friendly, PDF & Email