Letos je v Grazu potekala 2. futsal liga prvakov za gluhe in naglušne, sodelovala je tudi ekipa DGNP Maribor, ki je zasedla končno 17. mesto. Štajerci so imeli smolo, saj so že v predtekmovanju padli v skupino smrti, kjer pa kljub temu dokazali zavidljiv nivo igre. Na prvi tekmi proti Linzu se je videlo nezbranost in trema naših futsalarjev, kljub temu so na tesno izgubili z 2:3. V drugi tekmi so se pomerili proti Glasgow iz Škotske. Skoti so v prvem polčasu vodili z 3:2. Ko pa je v igro vstopil trener mariborske ekipe Ales Škof, je sledil preobrat in zmaga Maribora s 7:4.

2015_futsal_maribor

Nemci premočni

Žal pa v tretji tekmi, ki so pomerili proti lanskoletnim 5. uvrščenim iz Stuttgarta niso pokazali igro, kot v drugi tekmi proti Glasgowu in na koncu so izgubili z rezultatom 6:1. V predtekmovanju so Mariborčani v svoji skupini uvrstili na 3. mesto in danes. V boju za mesta od 13.-17. so na koncu s kar 15:0 porazili ekipo iz Trondheima z rezultatom 15:0. Gole so dosegli Marko Šmid (5), Matej Lešnik, Aleš Škof, Agim Mersini, Geni Dacaj vsak po dva gola, Silvo Čeh in Zlatko Grujić oba po en gol.

V moški konkurenci so prvaki postali Španci CDS Huelva, ki so z 10:7 odpravili Stutgart. Pri ženskah so se veselile Milančanke, ki so bili s 3:0 boljše od Moskovčank.

Več o tekmovanju v Grazu:
:: Uradni rezultati
:: Fotogalerija

 

Print Friendly, PDF & Email