Italijanski Maniago od jutri do nedelje gosti kolesarsko dirko za svetovni pokal, kjer bodo slovenske barve branili Anka Vesel (H3), Marko Doberšek (H4), Marko Sever (H4), Primož Jeralič (H5), Silvo Logar (T2), Roman Pongrac (C2), Alen Kobilica ter Tadej Valjavec (B). Vodja ekipe in trener je Aleksej Dolinšek, pomočnik trenerja Grega Nahtigal, pomočnik pa Damir Šango. Vsi tekmujejo v vožnji na čas in v cestni dirki. Dolinšek je tudi vesel, ker je Slovenija dobila prvo parakolesarko. Anka Vesel, ob njej tudi Žiga Breznik in Silvo Logar, je uspešno prestala klasifikacijo.

0406_pongrac

Po prve točke

Pongrac in Dolinšek sta že v Italiji, ostali se jima pridružijo danes. Ročni kolesarji in tricikli zaključijo tekme v soboto in se vrnejo domov, ostali se vračajo v nedeljo. »Pričakujem prve UCI točke, ki jih potrebujemo za pridobitev ene kvote za Rio. Priprave so potekale od novembra, bistvenih težav z zdravjem ni bilo, tako da lahko rečem, da so kolesarji solidno kondicijsko pripravljeni,« še doda Dolinšek.

Kobilica in Valjavec

»Dvojica Kobilica/Valjavec se podaja na neznan teren, med izkušene parakolesarske tandeme. Vsekakor bo že na prvi tekmi mogoče videti, ali se peljeta skupaj že dovolj dobro za vidnejše uspehe. Proga kronometra je zahtevna, kar jima ustreza – na začetku je razgibana z nekaj klancev,« pa Dolinšek oceni možnosti dvojca Kobilica – Valjavec, ki sta pred nekaj meseci začela skupno športno pot.

 

Print Friendly, PDF & Email