V Poznanu na Poljskem je med 16. in 22. junijem potekalo odprto svetovno prvenstvo v bocci. Udeležili so se ga tudi naši tekmovalci. Jakob Škantelj in Matjaž Bartol sta v kategoriji BC4 tekmovala v paru in posamično, v kategoriji BC2 pa je posamično tekmovala tudi Natalie Finkšt. Nasprotniki naših tekmovalcev so bili res močni tako v parih kot v posamičnem delu tekmovanja.

2506_boccia_00

Močna konkurenca

V parih sta Jakob in Matjaž tekmovala z Grčijo (7. na svetovni lestvici) in Kanado (5. na svetovni lestvici). Obe državi sta se kljub dobri igri našega para izkazali za premočna nasprotnika. Jakob in Matjaž sta na koncu zasedla 10. mesto. Tudi v posamičnem delu tekmovanja so naši tekmovali z nasprotniki, ki na svetovni lestvici kotirajo zelo visoko. Natalie je v kategoriji BC2 tekmovala z Hidetakijem Sugimuro iz Japonske in Tomasem Kralem iz Slovaške, Matjaževa nasprotnika sta bila Caroline Vietneck (Kanada) in in Robert Durkovič (Slovaška), Jakob pa je imel 3 nasprotnike – Martin Streharsky (Slovaška), Bastian Keller (Nemčija) in Kieran Steer (VB). Na koncu je Natalie v kategoriji BC2 zasedla 33. mesto. Matjaž je bil v kategoriji BC4 27., Jakobu (BC4) pa je pripadlo 32. mesto.

Vzpodbuda za naprej

 

 

»Kljub vsemu nismo razočarani, saj smo dobili veliko novih izkušenj, sklenili nova prijateljstva in ob treningu se bodo naši rezultati izboljšali. Zavedamo se tudi, da moramo pridobiti še veliko tekmovalnih izkušenj, da bomo lahko posegali po višjih mestih tudi ko bomo tekmovali z najboljšimi tekmovalci sveta v bocci,« je ob koncu povedala selektorica Barbara Zabukovec.

Print Friendly, PDF & Email