Konec tedna bo na evropsko prvenstvo odpotovala naša moška golbal reprezentanca. Na prvenstvu Stare celine bodo poleg Slovenije igrali še Litva, Nemčija, Češka, Švedska, Španija, Turčija, Finska, Belgija in Ukrajina. Prve tekme se pričnejo 8., prva dva dni pa bo na voljo časa za klasifikacijo in dva enourna treninga. Igralo se bo v dveh dvoranah z različnimi podlagami (parket in tarafleks).

140929_golbal_00

Znana postava

Slovenijo bodo zastopali igralci Boštjan Vogrinčič, Zlatko Mihajlovič, Matej Ledinek, Dejan Pirc, Borut Višnikar in Blaž Koščak, trener ekipe je Klemen Bajc, pomočnik trenerja pa Viki Ivan Vinkler.

Spogledujejo se z Riom

»Kakšna je trenutna forma ekipe, je težko govoriti. Zaključne priprave, ki smo jih imeli z Madžari, so zagotovo pripomogle k izboljšanju forme. Prava vrednost ekipe bo pokazala že prva tekma na prvenstvu. V zadnjem času ni bilo primernega turnirja, da bi lahko preverili našo pripravljenost. Kljub temu smo vsi optimistični. Prvi plan je, da ostanemo v A skupini evropskega golbala in šele nato, da se borimo za medalje in se s tem vključimo v borbo za uvrstitev na POI v RIO 2016. Delali bomo na tem, da bo naša igra raznovrstna, da bomo hitro prehajali iz obrambe v napad in da nasprotnikom vsilimo naš stil igre. Še posebno si želimo, da se nam vse poklopi v obrambi, ker se nam bo s tem odprlo tudi v napadu,«
še povedo v našem taboru.

Seznam tekem Slovenije:

8.7.
Slovenija – Češka (9.00)
Slovenija – Litva (16.00)

9.7.
Slovenija – Švedska (10.10)
Slovenija – Nemčija (14.50)

Print Friendly, PDF & Email