Mreža NVO za rekreacijo v naravi – Vsi v naravo deluje od leta 2014, projekt pa sofinancira Evropski socialni sklad in Ministrstvo za javno upravo RS. Partnerstvo sestavljajo Planinska zveza Slovenije, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite.

»Največ pozornosti smo v okviru dosedanjih aktivnosti namenili sodelovanju pri oblikovanju ustrezne zakonodaje, krepitvi športnih društev in neposredni podpori zainteresiranim društvom pri reševanju konkretnih izzivov,« je na novinarski konferenci za spletno stran Planinske zveze Slovenije povedal vodja projekta Damjan Omerzu.

2015_planinska_zveza_00

Boljši pogoji za delo

Cilj vseh partnerjev v projektu je jasen: povezovanje in krepitev društev na področju rekreacije v naravi in zagotovitev boljših pogojev za njihovo delo. Dobršen den energije gre za oblikovanje ustrezne zakonodaje ter vzpodbujanje rekreacije.

Nič več tabu

Rekreacijo v naravi želijo rekreacijo narediti dostopnejšo tudi invalidom in drugim osebam s posebnimi potrebami, in sicer na način, da povezujejo različna društva in strokovne delavce, ki delujejo na področju športa oz. na področju dela z osebami s posebnimi potrebami z namenom skupnega izvajanja aktivnosti. »Želimo poudariti, da invalidnost in šport invalidov nista tabuja, ampak da je drugačnost le treba sprejeti. Dragoceno je, da se invalidi lahko integrirajo v družbo prek športa, ki zanje predstavlja pomemben socializacijski most,« je povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja.

2015_planinska_zveza_pasica_00

Print Friendly, PDF & Email