Minuli vikend so se slovenski parakolesarji mudili v italijanski Piacenzi na tekmi evropskega pokala kategorije UCI C1. Prvi dan je potekala cestna dirka; ročni kolesarji vozili atraktivno traso po mestnem jedru z delno tlakovanimi cestami, ostali pa daljšo traso po podeželju. Drugi dan je bila na sporedu posamezna vožnja na čas, kjer je vrstni red nastopajočih določila uvrstitev prejšnjega dne. V skupnem seštevku je ekipa Slovenije med 12 državami in 51 udeleženci zasedla sam vrh. K temu so s svojimi nastopi prispevali; Anka Vesel (H3) 1.mesto, Marko Sever (H4) 1.mesto, Primož Jeralič (H5) 1. mesto, David Kuster (C4) 2.mesto in Roman Pongrac (C2) 4.mesto.

:: Fotogalerija iz Italije

Smola Pongraca

“Najbolj se je v močni konkurenci znotraj kategorije odrezal Marko Sever, ki je po tehničnih težavah in 5. mestu na cestni dirki zbral vse moči ter na kronometru pometel z zasledovalci. Zaradi specifičnega sistema točkovanja je to zadostovalo za skupno prvo mesto! Zagotovljene stopničke so se zaradi zmede na štartno/ciljni ravnini izmuznile Romanu Pongracu (C2). Tako je s sotekmovalcema odpeljal dodaten krog, ki ni bil potreben in se tako uvrstil mesto slabše,” je povedal trener Aleksej Dolinšek, ki pa pogleduje v prihodnji vikend.
“Ekipa parakolesarjev je s tekmo v Piacenzi začela niz nastopov za evropski pokal, kjer si obetamo največje število UCI točk, potrebnih za uvrstitev parakolesarja na paraolimpijske igre v Riu. Že ta teden nas čaka naslednja tekma evropskega pokala v slovaški Vratini, kjer se bo za točke in lepe uvrstitve borila slovenska ekipa v enaki postavi,” še pove Dolinšek.
Print Friendly, PDF & Email