Slovenska golbal reprezentanca je z dvema porazoma začela nastop na evropskem prvenstvu Stare celine v Litvi. Najprej so jih s 14:8 ugnali Čehi, potem pa še domačini (7:17).

2015_golbal_ep_00

Izboljšati obrambo

»Za nami je prvi igralni dan. Slovenci ne moremo biti zadovoljni z rezultatom, kot tudi ne z prikazano igro. Obe tekmi smo na koncu dokaj zanesljivo izgubili. Kljub temu da smo dali kar nekaj golov, smo imeli preveč napadalnih napak. To sta nasprotnika v obeh primerih kaznoval z goli. Tudi v sami igri moramo izboljšati obrambo,« povedo v našem taboru po uvodnem tekmovalnem dnevu

Blizu, a daleč

V večini prvega polčasa se je Slovenija Litvi dobro upirala. Potem se je pojavilo nekaj napak v obrambi in napadu. To je nasprotnik dobro unovčil in prišel do zanesljivega vodstva po prvem polčasu 5:9. V drugem polčasu so se napake nadaljevale, zato je bil poraz neizbežen. »Tri četrt tekme proti Češki smo bili blizu. Na koncu se je pokazalo, da smo vendarle naredili preveč napak v obrambi,« je še dodal Viki Ivan Vinkler, član strokovnega štaba naše reprezentance.

V pričakovanju

Danes se bo naša zasedba merila s Švedi (ob 9.10) in z Nemci (13.50). »Kljub dvema porazoma je v ekipi dobra klima in vsi upamo, da bo današnji dan boljši,« še pristavijo v našem taboru.

Seznam tekem Slovenije:

8.7.
Slovenija – Češka  8:14
Slovenija – Litva 7:17

Videopovzetek Slovenija Vs Litva:

http://www.youtube.com/watch?v=JYSdPVWEj9A

9.7.
Slovenija – Švedska (9.10)
Slovenija – Nemčija (13.50)

:: Videoprenos tekmovanja iz Litve

Print Friendly, PDF & Email