Iz Los Angelesa prihajajo s svetovnih iger specialna olimpijade nove dobre vesti. Bron so osvojili plavalna štafeta 4×100 metrov (Ema Škrlj, Anita Močnik, Žiga Kos, Damjan Gerič), kolesar Jan Lukanič (na 25-kilometrski cestni dirki) ter plavalka Ema Škrlj na 50 metrov prosto.

1507_specialna_olimpiada_00

Danes dvakrat na kolo

Jan Lukanič je po kar nekaj nevšečnostih na progi uspel prikolesariti do 3. mesta. Danes po našem času tekmujeta oba kolesarja – Veronika Verbotnik na 5 km v kronometru in Jan Lukanič (15 km cestna dirka).

Odlični nogometaši

Nogometaši so v srčni in na momente nervozni tekmi z golom Marka Mauroviča premagali Italijane z 1:0 in se bodo danes po našem času pomerili z Japonci za prvo mesto v skupini, kar bi že pomenilo najmanj srebrno medaljo.

Namizni tenis in atletika

Glede na to, da se urniki nenehno spreminjajo, bo zagotovo danes po evropskem času v finalnih bojih nastopil balinar Božidar Lušina, Brigita Grom bo morebiti počakala še en dan. Atleti so opravili s predtekmovanji v dveh disciplinah – Martin Dernovšek je skakal v daljino, štafeta 4×100 m je v svoji predtekmovalni skupin pometla s konkurenco s časom 58.00.

Danes bosta v finalu tudi Vanja Zelenik na 400 m in Bine Koren v suvanju krogle. Namiznotenisači so opravili s predtekmovanji mešanih dvojic. Danes začnejo finalne boje dekleta (Franja Pšeničnik).

 

Print Friendly, PDF & Email