Peti dan kar šest medalj za naše specialce v Los Angelesu. Plavalec Damjan Gerič je dodal še eno zlato, zlat je bil tudi balinar Božidar Lušina. Damjan Gerič je zlatu na 100 metrov in bronu v štafeti 4×100 metrov dodal še zlato na 200 metrov prosto in tako postal najuspešnejši slovenski tekmovalec na teh igrah – doslej.

3007_plavalci_00

Atleti začeli

S svojimi nastopi so plavalci skoraj sklenili tekmovanja, potem ko je bila tretja na 200 metrov prosto tudi Anita Močnik. Danes čaka zadnji finalni nastop še na 50 metrov prosto Žigo Kosa. Atleti so s finalnimi obračuni šele pričeli in takoj segli po medaljah – Bine Koren je bil v suvanju krogle drugi, Vanja Zelenik pa v teku na 400 metrov tretja. Danes jo čaka še nastop na 800 metrov. Med atleti bosta danes prvič v finalu tekmovala tudi Martin Dernovšek v skoku v višino in Neža Perdih v teku na 100 metrov.

Danes finale za Gromovo in Pšeničnikovo

Tudi kolesarja danes čaka zadnji nastop in to na 10-kilometrski cestni dirki, na kateri bosta tekmovala tako Lukanič kot Verbotnova. Slednja je včeraj kolesarstvu pridala še en bron v kronometru na 5 km, medtem ko je bil Jan Lukanič v cestni dirki na 15 km sedmi. Presenetila pa sta tudi moška predstavnika v balinanju in namiznem tenisu – Božidar Lušina je med posamezniki v svoji skupini zmagal, Matej Sirk pa je bil v namiznem tenisu drugi. Danes čakajo finalni obračuni še ženski predstavnici v omenjenih športih – Brigito Grom in Franjo Pšeničnik.  Nogometaši so izgubili z Japonci 3:2, a so vseeno zasedli 2. mesto v skupini in igrajo danes s Pakistanci.

Print Friendly, PDF & Email