Slovenska kolesarska reprezentanca nastopa na svetovnem prvenstvu v Švici (Nottwil). Včeraj je Roman Pongrac v vožnji na čas dosegel 18. mesto, danes se bosta
z uro v vožnji na čas pomerila še Primož Jeralič in Marko Sever.

:: Uradna spletna stran prvenstva

2407_kolesarji

Ponosen, ker je član reprezentance

»Sam sem izredno vesel in ponosen, da lahko tekmujem in zastopam svojo državo na svetovnem prvenstvu. Naredil bom vse, se pravi, vse kar sem v danem trenutku sposoben dati. V moji skupini je krepko čez 25 tekmovalcev. Sliši se malo. Resnično malo je tako pogumnih fantov in deklet, da bi tekmovali na tako visokem nivoju, kot se tekmuje v para kolesarstvu. Sem Slovenec in če ti je ponujeno oziroma, če si izbran v reprezentanco in nastopati na svetovnem prvenstvu je to nič drugega kot ena velika čast. Do sem  priti pa ni mala stvar,« je na zastopanje barv Sloveniji ponosen Pongrac, ki je pohvalil organizacijo tekmovanja. »Prednost na moji strani je mogoče ta, ker sem že bil na olimpijskih igrah v Londonu, že prej pa tudi na svetovnem prvenstvu v Italiji,« pa Pongrac računa, da bo do konca tekmovanja izkoristil vse izkušnje, ki jih je nabral.

Biti konkurenčen

»Rad bi se čim bolje odrezal in morda dosegel kakšne točke, saj je v moji skupini kar močna konkurenca. Vesel sem, ker nastopam na SP, ker se tako lahko merim z najboljšimi na svetu! Po ocenah proge s treninga je proga kar težka, ker imamo hud vzpon,« je povedal Marko Sever

»Torej moja pričakovanja so, da ponovno pridem do točk, ki so nujno potrebne, če želimo doseči kvoto za Rio. Seveda gre za moje prvo svetovno prvenstvo sploh in svoje konkurente že dobro poznam, so profesionalci in pravi atleti. Ponosen sem, da sem član slovenske odprave, ki bo zastopala naše barve na tako velikem tekmovanju. In hvaležen sem ZŠIS-POK, Triglavu, Društvu paraplegikov Dolenjske,  Bele krajine in Posavja ter matičnem klubu Ride in vsem mojim podpornikov,  da so mi omogočili tako v pripravljalnem kot sedaj na tekmovanju dobre pogoje za priprave in treninge,« uvodoma pove Jeralič, ki pa je z mislimi pri progi:

Najtežja možna trasa

»Proga je zgodba zase, sprva sem mislil, da se zdi težka le meni vendar po pogovoru z ostalimi sotekmovalci pa vidim, da se vsi strinjamo v tem, da gre za najtežjo traso do sedaj, ki ima zahtevne vzpone, tudi do 10 procentov naklona in zelo zahteven in nevaren spust kjer bodo hitrosti krepko preko 70km/h. Naj dodam, da je na spustu aktualni svetovni prvak že v prvem krogu na treningu “skuril” svoje disk zavore. Bo težko tega se očitno zavedamo vsi, proga je težka in dal bom vse od sebe, da dosežem zastavljen cilj. Svoje pluse je na tako težki progi težko izpostaviti, prednost vidim na spustih, vendar kot sem že napisal gre za zelo težko traso in zadovoljen bom z novimi točkami in, da pripeljem v cilj nepoškodovan in v enem kosu,« sklene Jeralič.

Tekmovalce spremlja trener in vodja reprezentance Aleksej Dolinšek, ekipi se je pridružil tudi Silvo Pšeničnik, ki na svetovnem prvenstvu opravlja vlogo športnega terapevta.

Print Friendly, PDF & Email