Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel 24-člansko ekipo Specialne olimpiade Slovenije, ki se je nedavno vrnila s poletnih svetovnih iger specialne olimpijade v Los Angelesu, kjer so osvojili skupaj 26 medalj. Današnje olimpijce je predsednik republike pospremil z mislijo ponosa in povedal, da je udeležba na olimpijskih igrah nekaj posebnega, uspehi pa so plod trdega dela. “Hvala, ker ste me počastili z vašim obiskom. Želim si, da bi to postalo nek običaj v tem smislu, da eden drugega bodrimo, ker vi ste gotovo navdih za nas in sem vam v tem smislu za ta navdih zelo hvaležen,” je dejal predsednik in čestital tekmovalcem ter ostalim članom ekipe.

:: Velika fotogalerija obiska pri predsedniku Borutu Pahorju

V imenu Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS – POK) je ekipi čestital predsednik zveze Damijan Lazar, ki je poudaril pomen promocije športa invalidov in pozval vse, “da skozi šport invalidov in neinvalidov pomagamo graditi most socializacije, da bo še trdnejši, tudi zato, ker nikoli ne vemo, kdaj se po tem mostu sprehodimo tudi sami.” Ekipo je predstavil predsednik Specialne olimpiade Slovenije Ljubomir Miličević in se predsedniku Pahorju zahvalil za sprejem. Izkušnje, ki jih je pridobil skozi leta delovanja v tej ekipi, je Miličević strnil z mislijo, da specialna olimpijada ni samo šport, ampak je mnogo več, je tudi način življenja, socializacija, spoznavanje sveta in ljudi ter predstavljanje sebe temu svetu. “Tu smo, posebni smo, drugačni smo, ampak še vedno smo tu,” je zaključil Miličević.

Današnji sprejem je s svojo izpovedjo o doživetju na specialnih igrah čustveno obarvala tekmovalka Ema Škrlj, ki je v Los Angelesu prejela 3 medalje v plavanju, z glasbo pa je dogodek polepšala družina Šimbera, ki jo na flavti sestavlja tudi članica ekipe Katarina Šimbera, prejemnica medalje v judu. AVDIO posnetek celotnega dogodka z naslovom: 2015-08-25 sprejem ekipe Specialne olimpiade.mp3 je dostopen na naslovu: ftp://mp3slika:mp3slika@ftp.up-rs.si/.

Print Friendly, PDF & Email