Slovenska odbojkarska reprezentanca se pospešeno pripravlja na evropsko prvenstvo, v minulih dneh pa v Savinjski dolini gostovala reprezentanca ZDA, aktualne panameriške prvakinje ter ekipa, ki je na zadnjem SP in OI osvojila srebrno medaljo.

0110_ruanda_00

»Za nami so tri zahtevne tekme, kjer pa smo se lahko veliko naučili. Pridobili smo prave izkušnje, Američanke pa so prišle v Sloveniji v izvrstni formi, saj so pred prihodom postale panameriške prvakinje,« je selektor reprezentance Simon Božič ocenil vikend tekem (dve v Braslovčah, ena pa v Šempetru). Američanke so slavile trikrat – s 4:1, 3:2 in 3:1.

»Priprave nadaljujemo, pred začetkom EP-ja bomo v Sloveniji gostili reprezentanco Ruande, ki je že uvrščena v Rio,« pravi Božić, ki bo ta vikend v Nemčiji sodeloval na skupščini evropske paraodbojkarske zveze. Tam bo Slovenec Branko Mihorko kandidiral za podpredsednika, skupščine pa se bo udeležil tudi Roman Pungartnik, ki s svojim podjetjem v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Paraolimpijski komite organizira evropsko prvenstvo, ki bo med 7. in 14. novembrom v Podčetrtku. Prva in druga ekipa prvenstva si bosta neposredno zagotovili na paraolimpijskih igrah v Riu 2016. Prav zato Slovenija gosti to tekmovanje, saj varovanke Simona Božiča tja odkrito želijo!

Print Friendly, PDF & Email