V Kranjski Gori so marljivi organizatorji pod streho spravili uvodno tekmo svetovnega pokala v paraalpskem smučanju, sodelovalo je 79 smučark in smučarjev iz 21 držav.

Potrdil Južno Korejo

Trud domačinov je bil nagrajen, saj je slovenski tekmovalec 17-letni Jernej Slivnik zasedel 13. mesto. S tem je Hrušičan izpolnil še zadnji formalni pogoj (vsaj ena uspešno končana tekma v svetovnem pokalu) za odhod na paraolimpijske igre v Južno Korejo.

Na uvodni tekme 4. postaje v svetovnem pokalu so se zmag v ženski konkurenci veselili Henrieta Farkasova (slepi in slabovdni), Varvara Vorončikina (stoječe smučarke) ter Claudia Lösch (sedeče). V moški konkurenci so bili najhitrejši Marcek Kubacka (slepi in slabovidni), Aleksej Bugajev (stoječi) in Jesper Pedersen (sedeči.)

Posnetek 2. teka tekme v Kranjski Gori:

Pokaže, kaj zna

„Čestitam Jerneju, ker vem, da mu ni bilo v zadnjih tednih lahko. Bil je poškodovan, tekem v Zagrebu pa ni končal, čeprav je dobro smučal. Glede na postavitev in pogoje na progi je nastopil dobro. Pričakujem, da se zdaj sprosti in povsem posveti pripravi na paraolimpijske igre,“ je bil Jernejevega uspeha vesel trener Roman Podlipnik.

„Pred prvo vožnjo je bilo nekaj težav s progo, a so Kranjskogorci naredili veliko delo in pripravili progo, ki je bila odlična. V drugo je bila proga že rahlo načeta. Naredil sem tudi malo napako, a nisem hotel popustiti, hotel sem v cilj. Uspelo mi je. Vesel sem, ker sem potrdil odhod na paraolimpijske igre, saj je bila ta misel na uspešno odpeljano tekmo precej časa v glavi,“ je po tekmi povedal Jernej Slivnik.

Jutri ob 9.30 je na sporedu še en veleslalom za zahtevni vitranški strmini.

Tekma je požela tudi medijsko zanimanje – o dogajanju v Podkorenu poročajo TV Slovenija, Val 202, Ekipa, Delo, Radio Gorenc, Radio Triglav, GTV in Spletna TV.

Print Friendly, PDF & Email