Četrtkov večer je bil v ljubljanskem SiTi Teatru namenjen predstavitvi japonske kulture, tradicionalne japonske glasbe ter predstavitvi globalnega sodelovanja Toyote ter Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS-POK) skozi globalno kampanjo Start Your Impossible, katere vodilo je Mobilnost za vse (Mobility For All).

Izboljšave v slovenski družbi

„Novo leto je priložnost za nov začetek, ki hkrati prinaša nove priložnosti in nove zaobljube. Tudi za korporacijo Toyota je leto 2018 začetek novih partnerstev in zavez. Toyota bo vse do olimpijskih iger 2024 v svetovnem merilu partner Mednarodnega olimpijskega komiteja in Mednarodnega paraolimpijskega komiteja. Z našo filozofijo, ki jo izraža slogan Ever better mobility for all (Čedalje boljša mobilnost za vse), bi radi pripomogli k temu, da bi bili vsi ljudje deležni enakopravnega gibanja. S tem namenom želimo ustvariti rešitve, ki premagajo ovire in izkoriščajo človeške potenciale. S tem mislimo na optimizacijo javnega prevoza v velikih mestih in tudi na povsem individualne rešitve za ljudi z določenimi omejitvami. To priložnost izkoriščamo tudi za najavo našega pomembnega partnerstva s Paraolimpijskim komitejem Slovenije, s katerim si prizadevamo tudi za izboljšave v slovenski družbi. Ker se zavedamo, da smo tudi ambasador japonske kulture, smo se odločili organizirati koncert tradicionalne japonske glasbe,“ so pri Toyoti slovesno napovedali partnerstvo z ZŠIS-POK.

Na japonskem večeru so zbrani pozorno prisluhnili paraalpskemu smučarju Jerneju Slivniku, ki ga letos čaka premierni nastop na zimskih paraolimpijskih igrah, ter Mateji Pintar Pustovrh, namiznoteniški paraolimpijski prvakinji iz leta 2004.

Partnerji in iskreni prijatelji

„Toyota je prvi mobilni partner Zveze za Šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja. Za športnike invalide je mobilnost ključnega pomena, zato smo še bolj ponosni na to, da smo lahko del vrednot, ki jih Toyota s svojo družbeno odgovornostjo do nas s tem sporoča. Četrtkov večer ob tradicionalni japonski glasbi nas je še bolj povezal in nam odprl nove možnosti sodelovanja s partnerji, ki glasno sporočajo Start Your Impossible. Zahvaljujemo se gostitelju večera g. Kensukiju Cučiju, predsedniku Toyota Adria, za iskrenost in prijaznost, ki jo je ponovno  namenil športnikom invalidom. Veseli smo, da nismo v Toyoti dobili samo poslovne partnerje, ampak veliko iskrenih prijateljev,“ je ob tej priložnosti povedal Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK.

Tradicionalna japonska glasbila

Izjemen pečat dogodku je dodala tudi umetnost. Dva vrhunska japonska glasbenika sta predstavila dve tradicionalni japonski glasbili: Tadaši Tadžima je igral na japonsko piščal šakuhači, Sajuri Sakamoto je igrala na tradicionalne japonske citre koto. Poleg tega se jima je na violi pridružil tudi Jasumiči Ivaki, sicer član orkestra RTV Slovenija.

Print Friendly, PDF & Email