Na Rogli se je v torek začel 10. jubilejni smučarski kamp za paraplegike, ki ga prireja Zveza paraplegikov Slovenije. Sinoči pa so ob tem jubileju pripravil slovesnost, kjer so se ozrli v preteklost, podelili priložnostna priznanja ter smelo pogledali v prihodnost. Zbrane je nagovoril tudi Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite. „Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite podpira kamp za paraplegike, saj menimo, da je zelo pomemben za razvoj smučarskega športa. Na enem mestu nudi možnost invalidov, da se preizkusijo v monoskiju, hkrati pa kamp omogoča tudi integracijo invalidov v družbo,“ je dejal Lazar, zbrane pa so pozdravili še dr. Darja Rugelj, prodekanja Zdravstvene fakultete v Ljubljani, vodja kampa Gregor Gračner ter predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic.

Ob tem mejniku se je Zveza paraplegikov Slovenije spomnila tudi partnerjev, ki so pomagali, da je kamp danes tako uspešen. Priznanje za pomoč pri izvedbi in podpori je prejela tudi Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite, ostali dobitniki priznanj pa so Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani Oddelek za delovno terapijo, paraolimpijec Gal Jakič, podjetnk Peter Osterveršnik, profesorica športne vzgoje Nika Šuc, naj-prostovoljka Brigita Jevšenak ter mag. Alenka Plemelj, predavateljica na Zdravstveni fakulteti.

Priznanje je podeljeval Dane Kastelic, predsednik ZPS.

Dogodka se je udeležil tudi Jernej Slivnik, ki je prav na tem kampu, takrat je potekal še v Kranjski Gori, začel smučati v monoskiju.

Print Friendly, PDF & Email