Futsal ekipa Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor se je vrnila iz Španije, kjer je nastopila na evropski lig prvakov gluhih. Ekipa je po porazu proti angleški zasedbi DCL (0:5) zasedla končno 14. mesto. V predtekmovalni skupini so bili 4. (dve zmagi, dva poraza).

“Igrali smo v ligi B in C skupini. V naši skupini C sta dve ekipi šle v finale, tako da smo jih srečali potem kasneje, smo navijali zanje. Mi smo osvojili v naši skupini 4. mesto. Na
začetku smo bili malo zmedeni. Igralci smo bili enako močni, vendar so nas malo psihološko premagali. Prvi del smo izgubili, drugi del smo izgubili in komaj malo potem prišli na svoj igralski tim. Doma smo potem ponovili svojo taktiko in naslednji dan seveda premagali in popoldan ponovno premagali nasprotnike, ampak na koncu smo bili le 4. v svoji ekipi. Imeli so boljše strelce kot so bili naši in smo potem tekmovali v sklopu od 13. do 16. mesta. Borili smo se s Slovaki, ki smo jih premagali, ampak na koncu smo imeli preveč poškodb. Naši fantje so imeli smolo. Eden je imel zobobol, drugi so imeli poškodbe mišic. Med tekmo za 13. do 16. mesta smo vztrajali, a nismo imeli sreče s sodniki. Ves čas smo dobivali neke kartone, v dvorani ravno ni bilo najboljšega vzdušja, osvojili smo le 14. mesto, pa vendar smo se dobro odzvali na to tekmo,”je za TV Slovenija povedal Bedrija Črešnik, predsednik društva Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor.

Ekipa je nastopila v zasedbi Aleš Škof, Žiga Bedenik, Gabrijel Kravanja, Saša Lukič, Mustafa Buljubašič, Bedo Črešnik, Roman Krajačič, Matej Lešnik, Agim Mersini in Zlatko Grujič – Polič.

Print Friendly, PDF & Email