Drugi dan zimskih paraolimpijskih iger v Pyeongchangu so do prve kolajne prišli gostitelji. Eui Hyun Sin je osvojil bron v biatlonu (sede) na 15 km, kar je sploh prva paraolimpijska južnokorejska kolajna v nordijskem smučanju.

Zlato je sicer osvojil Ukrajinec Maksim Jarovji z več kot 40 sekundami prednosti pred srebrnim Američanom Danielom Cnossenom. Ta je bil v soboto že tudi zlat.

Do svoje prve paraolimpijske kolajne – celo zlate – je prišel 34-letni Kanadčan Kurt Oatway v superveleslalomu sede. Kanadčan, ki je pred štirimi leti odstopil v treh od šestih disciplin, v katerih je nastopil, je tokrat preprečil novo slavje Američanu Andrewu Kurki.

VABLJENI K OGLEDU: Povzetek dneva na paraolimpijskijh igrah (TV Slovenija)

Danes pa je nastopil tudi najmlajši športnik na teh igrah, 15-letni Brazilec Cristian Cabrera, ki je v omenjeni biatlonski preizkušnji končal na šestem mestu, kar je najboljša uvrstitev Brazilije na zimskih paraolimpijskih ali olimpijskih igrah.

V alpskem smučanju je nase opozorila Nemka Anna Schaffelhuber, ki je osvojila sedmo zaporedno zlato paraolimpijsko zlato v superveleslalomu stoje. Sedmi naslov je osvojila tudi Henrieta Farkasova, vodila jo je Natalia Subrtova, pri dekletih z omejenim vidom.

Print Friendly, PDF & Email