Slovenski paraalpski smučar 17-letni Jernej Slivnik je v veleslalomu doživel svoj paraolimpijski debi. A uvodne tekme ni končal. Po prvem merjenju vmesnega časa je bil 33., potem pa je odstopil. V soboto Slivnika čaka nastop v slalomu.

 

Z željo, da vzame hitrost

Smučal sem v svojem ritmu. Pred srednjim delom sem vozil bolj taktično, zato sem hotel čim hitreje priti iz tega dela in s sabo odnesti čim več hitrosti. Preveč sem si želel, zato sem prišel preblizu količka in zapel ter odstopil,“ je Jernej Slivnik strnil prve vtise po premiernem nastopu na paraolimpijskih igrah.

VABLJENI K OGLEDU: Povzetek dneva na paraolimpijskijh igrah (TV Slovenija)

„Občutki so bili zelo dobri. Nekaj treme je bilo, čimpreje sem hotel na progo in s polnim plinom! Prišel sem do polovice. Tudi na slalomu pa bom dal vse od sebe, da naredim dober rezultat,“ je še dodal Slivnik.

Soliden nastop

„Žal mu ni uspelo priti do cilja, bilo je precej nervoze, ki se je čutila zadnja dva dneva. Sicer pa je Jernej dokaj solidno začel nastop. Smučal je v svojem ritmu. Ker pa je imel željo, se je primerila napaka, ki se v taki situaciji rada zgodi,“ je Jernejev nastop ocenil trener Roman Podlipnik.

„Verjamem, da tokratni odstop na Jerneja na bo breme na slalomu, kjer bo zopet nastopil v svojem ritmu,“ pa se je Roman Podlipnik že ozrl na naslednjo tekmo – paraolimpijski slalom.

Paraolimpiski prvak je postal Norvežan Jesper Pedersen, ki je za 34 stotink ugnal Američana Tylerja Walkerja, tretji je bil Poljaki Igor Sikorski (+2.45).

Print Friendly, PDF & Email