V Lignanu v Italiji se je končal močan mednarodni namiznoteniški turnir, kjer se je izkazala slovenska reprezentanca, ki jo je vodil trener Darko Kojadinovič. V posamični konkurenci je največ pokazala Andreja Dolinar, ki je v predtekmovanju ugnala Britanko Shackleton in Italijanko Ragazzini in prišla do četrtfinala. Tam je porazila še srbsko igralko Matićevo, v polfinalu pa je bila Nemka Mikolaschek prevelik zalogaj. Kljub temu je bila Dolinarjeva navdušena nad svojim izkupičkom.

Luka Trtnik je prišel iz skupine, potem pa se poslovil v osmini finala. Barbara Meglič pa je v zadnji tekmi ostala brez četrtfinala.

Slovenija se je izkazala tudi v ekipnih bojih. Dvojec Andreja Dolinar&Barbara Meglič je prišel do polfinala, kjer pa je z 0:2 klonil proti Nemčiji. A še vedno je bilo to dovolj za bronasto kolajno!

Luka Trtnik je v ekipnih bojih združil moči s Slovakom Tomasom Valachom in prišel do finala, kjer pa je bila Ukrajina premočna (0:2).

„Vidi se, da Barbara Meglič veliko dela, napredek je viden, postala je samozavestna in željna zmag. To bo potrebno tehnično izpiliti in bo konstantno zmagovala. Andreja se uspešno vrača po poškodbi, trdo delo se ji obrestuje. Tudi Luka je odigral odlično, borbeno in osredotočeno,“ je svoje varovance pohvalil trener Kojadinovič.

Print Friendly, PDF & Email