Tudi tokratni torek je minil v znamenju paraolimpijskega šolskega dne, ki je to pot potekal v Ormožu, gostili pa sta ga OŠ Stanka Vraza Ormož in OŠ Ormož Hardek. Svojo življenjsko zgodbo je otrokom predstavila Barbara Meglič, igralka namiznega tenisa. Dopoldan je bil namenjen tudi temu, da so v športni dvorani otroci lahko preizkusili različne športe, ki so primerni za invalide.

„Tretjič sem sodelovala, lepo je bilo. Otroci so pozorno prisluhnili moji življenjski zgodbi, zanimivih vprašanj ni manjkalo. Navdušeni pa so bili nad telovadnico, kjer so v praksi preizkusili, kar smo jim predstavili,“ je povedala Barbara Meglič.

„Dosedaj na naši šoli s prilagojenim programom paraolimpijskega športa nismo tako dobro poznali, zato smo se odločili, da ga spoznamo. Predstavitev je bila krasna, Barbara je navdušila s svojo življenjsko zgodbo. Otroke je navdušil tudi golbal. V praksi so lahko s pomočjo posebnih očal za slepe spoznali, kako je, ko ne vidiš. To je bila dragocena izkušnja, saj imamo na šoli tudi slepega učenca. Dan je bil lepo,“ je povedal pedagog Aleš Jurčec.

 

 

Print Friendly, PDF & Email