Slovenska strelska reprezentanca se je vrnila iz Združenih arabskih emiratov, kjer je Al Ain gostil tekmo svetovnega pokala, kjer se je 1. in 2. mestom izkazal Franček Gorazd Tiršek.

Uvodna ocena

„Nastop v Al Ainu je bil uspešen zlasti po zaslugi odličnega streljanja Tirška, ki je v obeh disciplinah z zračno puško pokazal vrhunsko formo. Zmagal je v obeh kvalifikacijah, še z zlasti vrhunskim rezultatom v disciplini leže (R5), ko je z neverjetnim streljanjem popustil šele v zadnjih devetih strelih in zgolj za 0,5 zgrešil svetovni rekord. V obeh finalih je bil odličen. Stoje je zgolj za 0,4 zgrešil prvo mesto in nov svetovni rekord, medtem ko je leže zmagal s prednostjo enega celega kroga, kar je v tako izenačeni konkurenci res odlično. Prav tako je izpolnil cilj v novi disciplini – MK puški leže (R9), ko je s samo dvema treningoma na prizorišču (doma zaradi vremena trening zunaj ni bil možen).  potem na tekmi ustrelil MQS, ki mu omogoča nastop na svetovnem prvenstvu. Za streljanje z MK puško smo se odločili, ker je z lanskim letom postala olimpijska disciplina. v kategoriji SH2 in bomo postopno gradili njegovo znanje in formo do Tokia 2020,“ začne analizo trenerka Polona Sladič.

:: Vsi uradni rezultati tekme za svetovni pokal

Smola Veselke Pevec

„Damjan Pavlin je stoje streljal nekoliko nižje od pričakovanj po treningih, vendar ima ponavljajoče se težave s proženjem, ki jih bomo v prihodnjih tednih skušali odpraviti, saj vplivajo tudi na ležeči položaj. Za ostala dva tekmovalca je težko dati oceno. Franc Pinter je v svoji paradni disciplini – zračna puška stoje, namreč že nastopal z vročino, pa se vseeno uvrstil v finale v kar močni konkurenci, medtem, ko leže nikoli ni bil prav konkurenčen. Veselka Pevec pa je žal zbolela še pred svojo prvo tekmo, tako da zaradi visoke vročine in oslabelosti ni mogla nastopiti na nobeni tekmi. To je seveda najprej velika škoda zanjo, saj je bila odlično pripravljena, posledično pa je tudi ekipa (skupaj s Pavlinom in Tirškom), glede na rezultate izgubila dve prvi mesti na svetovnem pokalu,“ nadaljuje Sladičeva.

Še mesec dni do SP-ja

„Do odhoda na SP v Korejo je samo še en mesec in v vmesnem času bomo skušali formo še dvigniti – oziroma jo pri Tiršku ohraniti in stabilizirati. Na svetovnem prvenstvu se bodo delile prve kvote za paraolimpijske igre v Tokiu in sicer bo treba praviloma osvojiti eno od prvih dveh mest, nekaj pa je tudi ženskih kvot,“ še povedo v strelskem taboru, kaj jih čaka do odhoda v Južno Korejo, kjer bo svetovno prvenstvo potekalo med 1. in 12. majem.

Print Friendly, PDF & Email