Zimska sezona se je bolj ali manj poslovila. Z odmevno akcijo #PlanicaPraznikVseh pa smo jo dostojno sklenili tudi za Zvezi za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite. Planica, športni nacionalni praznik, je bil tokrat še bolj prijazen invalidom, ki imajo često težave pri dostopnosti do športnih objektov, posledično tudi športnih prireditev. V Planici je bilo letos drugače, prijetno, domače, dostopno.

Barbara, Tanja in Jernej

„Meni se je to zdelo super, vse je bilo organizirano (prevoz, hrana, da nas ni zeblo), pogled smo imeli super. Jaz bi si želel samo da bi bilo okoli nas več drugih navijačev, da bi bilo vzdušje boljše,“ je bil navdušen paraolimpijec Jernej Slivnik.

„Zelo mi je bilo všeč, da je letos potekal projekt Planica praznik vseh. Sama imam zelo rada smučarske skoke in me izjemo veseli, da je bilo letos tako dobro poskrbljeno in organizirano tudi za nas invalide kar se tiče prevoza in samega dostopa na ploščad tik ob skakalnici, tako da smo imeli res najboljši pogled na naše izjemne “letalce” in smo bili lahko tudi mi deležni tega navijaškega vzdušja. Upam, da se bo to ohranilo tudi v prihodnje, sama bom z velikim veseljem tudi naslednjo sezono prišla navijat v Planico,” je povedala namiznoteniška igralka Barbara Meglič.

„#PlanicaPraznikVseh mi je dala občutek, da sem enaka z ostalimi, da lahko vidim in doživim to, kar sem lahko tudi preden sva z invalidskim vozičkom postala eno in drug brez drugega ne moreva doživeti dneva. V Planici sem mi je celo zdelo, da sem na boljšem kot ostali :). Mogoče res neverjetno, vendar resnično. Imeli smo pogled iz prve vrste, parkirali smo tik pod vznožjem skakalnice, ravno tako smo imeli prilagojene toaletne prostore takoj za ovinkom, kar nam je, vsaj meni, omogočilo popoln dan, brez obremenjevanja z omejitvami. Ker v nedeljo žal nismo imeli sonca, nam je konec polepšal Domen Prevc, ki nas je prišel pozdraviti in si ogledati našo razgledno točko pod skakalnico. In ja, videti in čutiti je bilo, da je všeč tudi njemu. Vsakemu posebej, ki si je želel njegove pozornosti ali sliko z njim, je posvetil več kot to in sicer z nasmehom na obrazu…Tudi meni. Kakorkoli, preživela sem še eno lepo nedeljo, kljub invalidskemu vozičku,… Resnično je bila Planica praznih vseh!“ pa je povedala nekdanja vrhunska paraatletinja Tanja Cerkvenik.

Gibalni invalidi so s pomočjo prostovoljcev prišli v sam iztek skakalnice, kar je prijazna gesta Organizacijskega komiteja Planica, ki je prepoznal naše logistične težave in nam jih pomagal odpraviti. Tako smo se športnega praznika v vznožju skakalnice letos veselili tudi invalidi,“ je akcijo #PlanicaPraznikVseh pozdravil Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Korak naprej

V četrtek, petek in nedeljo si je po 10 invalidov in njihovih spremljevalcev ogledalo dogajanje v Planici. Projekt so velikodušno podprli Zavarovalnica Triglav, generalni pokrovitelj Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja, Pošta Slovenije in njena odvisna družba EPPS, AMZS, OK Planica in BDF. Obiskala sta nas tudi skakalna reprezentanta Domen Prevc in Timi Zajc.

Print Friendly, PDF & Email